PKK'ya MİT darbesi: Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi

MİT’in, Kuzey Irak'taki Mahmur Kampı çevresine düzenlediği operasyonda, KCK’nın kırmızı bültenle aranan sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 11.06.2021, 17:38
PKK'ya MİT darbesi: Kırmızı bültenle aranan terörist etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, PKK/KCK’nın Irak'ın kuzeyinde kontrolünde bulunan Mahmur Kampı yakınlarına gerçekleştirdiği nokta operasyonda, "Salih Cizre" kod adlı, KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

Kırmızı bültenle aranıyordu

Güvenlik kaynaklarından aktarılan bilgiye göre, MİT tarafından uzun bir süredir takip edildiği belirtilen KCK sözde Mahmur sorumlusu “Salih Cizre” kod adlı Hasan Adır'a operasyon gerçekleştirildi.

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı "Salih Cizre" kod adlı Adır, Irak'ın kuzeyinde bulunan Mahmur Kampı çevresine gerçekleştirilen nokta operasyonla birlikte etkisiz hale getirildi.

Adır'ın, söz konusu faaliyetlerini daha önce etkisiz hale getirilen PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi ve sözde Mahmur sorumlusu Selman Bozkur ile birlikte koordineli bir şekilde yürüttüğü ifade edildi. PKK/KCK'nın Süleymaniye sorumlusu olarak da daha önce faaliyetlerde bulunduğu öğrenilen Adır'ın, 2010’da PKK'nın Almanya sorumlusu olarak faaliyet gerçekleştirdiği aktarıldı.

PKK/KCK’ya ağır darbe

Geçen mayıs ayında, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda PKK/KCK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden biri olan, Terörden Arananlar Listesi'nde de "kırmızı kategori"de yer alan "Sofi Nurettin" kod adıyla bilinen Halef El Muhammed etkisiz hale getirilmişti.

Haziranın ilk haftasında gerçekleştirilen operasyonda, PKK'nın sözde üst düzey yöneticisi ve Mahmur sorumlusu olarak bilinen Selman Bozkur ise ölü olarak ele geçirilmişti.

KCK'nın Mahmur sorumlusu Hasan Adır, son süreçte etkisiz hale getirilen üçüncü üst düzey terörist olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK’nın, Mahmur'u "kuluçka merkezi" haline getirmesine müsaade edilmeyeceğini ifade ederek, "Terörü kaynağında kurutmaya devam edeceğiz" açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (0)