“Millet İttifakı sona erdi” iddialarına İYİ Partili isimden cevap

Millet İttifakı’nın sona erdiğine dair ortaya atılan iddiaları yanıtlayan İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, "Bu çeşitte stratejik bir karar için Sayın Genel Başkan'ımızın ifadelerini hep beraber takip etmemiz yararlı olacaktır" dedi.

GÜNDEM 02.06.2023, 15:22 02.06.2023, 15:31
“Millet İttifakı sona erdi” iddialarına İYİ Partili isimden cevap

28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Ant içme törenine katılan İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Mecliste gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Millet İttifakı sürdürülüyor diyebilir miyiz?"

Millet İttifakı'nın mahalli idareler seçimlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in teklifi sonucunda bir araya gelindiğine işaret eden Zorlu, "Süreç mevcut durumda devam ediyor. Mahalli idareler seçimlerinde CHP ve İYİ Parti’nin beraber ortaya koymuş olduğu bu gücün ürünü olan büyükşehir belediye başkanlıkları göz önüne alınmak üzere ittifakımızın elde ettiği netice, başarıyla sürüyor. Bu noktada beraberlik devam ediyor" dedi.

"Millet İttifakı sürdürülüyor diyebilir miyiz?" şeklinde bir soruya yanıt veren Zorlu, "Bu çeşitte stratejik bir karar için Sayın Genel Başkan'ımızın ifadelerini hep beraber takip etmemiz yararlı olacaktır. Seçim iş birliği ile Millet İttifakı'nın dünden bu zamana kadar yansıyan yerel seçimlerle elde etmiş olduğumuz o başarısı biraz farklı durumlar. Teknik manada bu iş birliği 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihinden başlayarak tamamlanmış olsa bile şu anda diğer stratejik hususlarla ilgili Genel Başkan'ımızın değerlendirme işleyişi yetkili kurullarımızda sürüyor. Önümüzdeki günlerde bu durumu sizlerle de paylaşacağız." dedi.

Yorumlar (0)