Miçotakis’ten gözdağı: “Saldırı durumunda Fransa bizi koruyacaktır” 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan’a herhangi bir saldırı durumunda Fransa’nın kendilerini koruyacağını aktararak Türkiye’ye karşı gözdağı verdi.  

GÜNDEM 08.10.2021, 11:11 09.10.2021, 11:26
Miçotakis’ten gözdağı: “Saldırı durumunda Fransa bizi koruyacaktır” 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmada Fransa ve Yunanistan arasında imzalanan Savunma ve Güvenlik Alanlarında İş Birliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Bu anlaşmanın Yunanistan’ı Akdeniz üzerinde güçlendireceğini ve Avrupa’nın stratejik özerkliğinde ilk cesur adımın bu anlaşma olduğunu savundu. 

Anlaşmanın ulusal çıkarlar açısından avantajlı olduğunu ifade eden Miçotakis, “Hepimiz Doğu Akdeniz’de kimin kimi ‘casus belli (savaş sebebi)’ olarak tehdit ettiğini gayet iyi biliyoruz.” sözlerini kaydetti. Miçotakis, bu cümleleri ile Türkiye’yi işaret ederken Fransa’nın kendilerine verdiği desteği duyurmayı da ihmal etmedi. 



“Saldırı durumunda Fransa bizi koruyacaktır” 

Yunanistan’ın karasularını 12 deniz miline çıkarması halinde bunun casus belli sayılacağını ve gereğinin yapılacağını ifade eden Türkiye’ye karşı Miçotakis, “Herhangi bir saldırı durumunda Fransa, Yunanistan’ı koruyacaktır.” şeklinde konuşarak gözdağı verdi. 

Yunanistan ve Fransa arasında yapılan anlaşma çerçevesinde Yunanistan’ın Fransa’dan 3 adet Balherra sınıfı fırkateyn alacağı ve bu şekilde Yunan Sahil Kuvvetleri’ni güçlendireceği iddia edildi. Fransa’nın ise anlaşma maddeleri uyarınca Atina’ya her konuda destek vereceği kaydedildi. 

Yorumlar (0)