MHP lideri Bahçeli: Filistin felaketin pençesindedir, derhal ateşkes tesis edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin gerilimine dair değerlendireme yapan MHP lideri Bahçeli, "Filistin tam bir asırdır adeta felaketin pençesindedir. Kaçınılmaz olan iki devletli çözüm bir an evvel gerçekleşmelidir. Çözüm gerçekleşmeden silahların susması neredeyse tam bir hayaldir" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 10.10.2023, 11:16 10.10.2023, 11:45
MHP lideri Bahçeli: Filistin felaketin pençesindedir, derhal ateşkes tesis edilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

"Filistin felaketin pençesindedir"

"Filistin tam bir asırdır adeta felaketin pençesindedir. Kaçınılmaz olan iki devletli çözüm bir an evvel gerçekleşmelidir. İki devletli çözüm gerçekleşmeden silahların susması neredeyse tam bir hayaldir.

"Arabulucular bir an evvel devreye girmeli"

Üzüntümüz ise yüzlerce masum ve sivil insanın ölmesi, binlerce insanın da yaralanmasıdır. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden savunmasız insanların hedef alınması ise açıkça bir felakettir. Barış çabalarına vurulmuş adeta bir prangadır. Çözüm arayışı çalışmalarına balta vurmaktır. Sivil can kayıplarının asla bahanesi olmaz. İsrail, Filistin arasında ortaya çıkan bu geniş çaplı krize sağ duyu ile yaklaşmak, arabulucuları bir an evvel devreye sokmak uluslararası toplumların acil gündemi olmalıdır.

"İsrail, Filistin’e insafsızca saldırmıştır"

Masum ve sivil can kayıplarından, sahnelenen insanlık dışı manzaralara kadar hepsinden rahatsız olduğum tartışmasız bir gerçektir. İsrail uzun yıllar Filistinli kardeşlerimize açıkça zulmetmiş ve insafsızca saldırmıştır. İsrail, dünyanın gözü önünde tahammülü olmayacak şekilde insanlık suçları işlenmiştir ve uluslararası hukuk kuralları çiğnenmiştir.

BMGK'nın 22 Kasım 1967 tarihli 247 sayılı kararına göre İsrail'in 1967 Haziran tarihinde işgal ettiği Filistin topraklardan çekilmesini öngörmüştür fakat İsrail, buna yanaşmamış üstüne işgal alanlarını daha da genişletip kanunsuz yerleşim yeri oluşturmaya devam etmiştir.

Filistin ise birliğini sağlayamadığından dolayı haklı mücadelesinde sürekli teklemiş ve hiçbir zaman sonuç alamamıştır

"Cumhurbaşkanımızın adımları desteklenmelidir"

Bölgede derhal ateşkes tesis edilmelidir. Taraflar aklıselim bir çizgiye eş zamanlı olarak gelmeli. Diyalog ve diplomasi kanallarının aktif hale getirilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmelidir. BM devreye girmeli ve daha fazla can kaybı yaşanmaması adına uluslararası toplumlar üzerine düşeni görevi yapmalıdır.

ABD İsrail’e uçak gemisi göndermek yerine barış adımları için çabalamalıdır. Ortak gelecek ve ortak akıl çerçevesinde kenetlenmenin adeta bir fırsat olduğu kanaatindeyiz."

"Terörizm insanlığa doğrultulmuş kanlı bir silahtır"

Terör örgütlerini silahlandırarak sahaya sürmek ve farklı ülkelerin üstüne salmak açıkça bir terör yöntemidir. Terörizm yalnızca Türkiye'ye değil bütün insanlığa doğrultulmuş kanlı bir silahtır. Biz, oynanan oyunların farkındayız ve asla taviz vermeyeceğiz. Bölücü terör örgütü PKK tarafından 1 Ekim tarihinde Ankara’da gerçekleşen saldırının sonrasında sınır ötesine gerçekleştirilen operasyonların arkasındayız.

"Türkiye’ye saldırmanın bir bedeli var"

Operasyonlar kararlık ile devam etmiş, cani örgütün beli kırılmıştır. Türkiye'ye saldırmanın tabi ki ödenecek bir bedeli var. Bölücü terör örgütüne barınmaları için emniyetli bir alan kalmamıştır. Vakit artık terörü kaynağında kurutma vaktidir.

Bahçeli’den ABD’ye tepki

5 Ekim 2023 tarihli hava operasyonu esnasında ABD tarafından 1 adet İHA düşürülmüştür. Bu müdahale tavrını kınıyoruz. Neyin meşruluğundan neyin müdafaasından bahsedildiği bir muammadır. ABD'nin Suriye’nin kuzeyinde ne işi var? ABD'nin yaptığı meşru müdafaa da Türkiye'nin yaptığı nedir? ABD, resmen PKK/YPG siperinden İHA'mıza karşı ateş aşmıştır.

Ne yazık ki ABD ile PKK/YPG aynı deliktedir. Bu tablodan ortaya çıkan ise art niyettir."

Yorumlar (0)