Meteoroloji'den 21 ile kritik uyarı: Kuvvetli geliyor...

AFAD ve Meteoroloji, Ankara ve İstanbul’un da aralarında olduğu 21 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. AFAD tarafından gelen açıklamada, İstanbul, Bursa, Zonguldak, Balıkesir, Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de çok kuvvetli yağış beklendiği aktarıldı.

GÜNDEM 10.07.2022, 08:58
Meteoroloji'den 21 ile kritik uyarı: Kuvvetli geliyor...

Meteoroloji’den birçok il için kuvvetli yağış uyarısı geldi.

Günün ilk saatlerinde etkisini hissettirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre, günün ilk saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu ve güneyi (İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bursa, Çanakkale’nin doğusu ve Balıkesir) ile yer yer Batı Karadeniz (Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Çankırı, Eskişehir, Ankara), Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile Çorum'un batısında yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışlar sebebiyle oluşabilecek ani sel, yıldırım, su baskını, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama ve fırtınaya karşı tedbirli ve dikkatli davranılması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamada, yurdun kuzeybatısında günün ilk saatlerden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanağın etkili olacağı aktarıldı.

Yağışın İstanbul'un kuzeyi ve Anadolu Yakası ile Düzce, Sakarya ve Kocaeli çevreleri, Zonguldak ve Bursa'nın batı ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli, zaman zaman da şiddetli olmasının beklendiği ifade edildi.

Yağışların, sel, yıldırım, su baskını, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi çeşitli olumsuzluklara yol açabileceği ifade edilen açıklamada, vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olması istendi.

AFAD’dan 21 ile uyarı!

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD), Ankara ve İstanbul’un da aralarında olduğu 21 il için gelen kuvvetli yağış uyarısında "Sel, yıldırım, su baskını, fırtına ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olun" sözlerine yer verildi. 

AFAD'dan gelen açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, Pazar günü İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusu ile yer yer Düzce, Bolu, Kastamonu, Zonguldak ile Karabük, Sinop, Kastamonu ve Bartın'ın iç kesimleri; Ankara, Çankırı, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya ile Çorum'un batı kesiminde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, fırtına ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olun" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)