Meclis'te yeni yasama dönemi başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi bugün milletvekillerinin yemin töreninin ardından başlıyor.

GÜNDEM 02.06.2023, 10:30 02.06.2023, 17:55 Şeyda Gül
Meclis'te yeni yasama dönemi başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni dönem için hazırlıklar tamamlandı ve bugün 28. Dönem milletvekillerinin Genel Kurul'da yemin edeceği öğrenildi. 28'inci dönemin ilk birleşimini en yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis Geçici Başkanı olarak yönetecek.

Meclis'in açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Milletvekillerinin yemin töreniyle birlikte başlayacak Meclis'in açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Resmi törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip edecek.

Her milletvekili yemin metnini yüksek sesle okuyacak

14 Mayıs seçiminde halkın seçtiği her milletvekili, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre tek tek yemin edecek. Anayasa'daki yemin metnini kürsüden yüksek sesle okuyacak ve böylece milletvekilleri resmen göreve başlayacak.

Herhangi bir gerekçeyle ilk birleşime katılamayan milletvekilleri, sonra yemin ederek göreve başlayacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın yemin edecek

Milletvekilleri için Cuma günü 14.00'te başlayan yemin töreninin gece yarısına kadar devam etmesi bekleniyor. Cumartesi günü yani yarın ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yemin edecek ve kabinesini açıklayacak. Ardından da bir gün sonra yeni bakanlar Genel Kurul'a giderek yemin edecek ve resmen göreve başlayacak. 

Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak

Bugün gerçekleşecek olan Milletvekillerinin yemin töreni ile Meclis Başkanı seçim süreci de başlayacak. Meclis Başkanı seçildikten sonra Başkanlık Divanı ve komisyonlar oluşturulacak.

Yorumlar (0)