MEB'den 81 ile 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla gönderilen genelgede, 4 Ocak tarihine kadar hiçbir sınavın yapılmayacağı duyuruldu.

GÜNDEM 19.11.2020, 18:02
MEB'den 81 ile 'Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi' genelgesi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla gönderilen genelgede, 4 Ocak tarihine kadar hiçbir sınavın yapılmayacağı duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla resmi ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarında 20 Kasım 2020'den 4 Ocak 2021'e kadar yüz yüze eğitime verilen araya ilişkin il milli eğitim müdürlüklerine yazı iletildi.

Öğretmenler haftada bir gün okula

Genelgeye göre, süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri sebeplerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi gerçekleştirilecek.

Uzaktan eğitim döneminin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi maksadıyla okul yönetimlerince zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 gün okula gelerek değerlendirmede bulunacak ve sınıf defterlerini işleyecek.

4 Ocak'a kadar sınav yok

4 Ocak tarihine kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav gerçekleştirilmeyecek. Söz konusu tarihten sonra sınavların okul ortamında yüz yüze yapılması planlanıyor fakat 4 Ocak'tan sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili konular salgın sürecinin ilerleyişine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacak.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçim sürecinde yetenek alanlarıyla ilgili olarak gerçekleştirilen bireysel değerlendirmeler gerçekleştirilmeyecek.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında aralarında motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları gibi yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde yapılacak.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına 4 Ocak 2021'e kadar ara verilecek ve ayrıca pansiyonlarda da barınma hizmeti sunulmayacak.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı için ilkokul 3'üncü sınıflara yönelik İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulama süreci ve takvimine ilişkin işlemler, okulların yüz yüze eğitime açılmasına kadar durduruldu.

Yorumlar (0)