Marmaris'te yangın sürüyor

Vahit Kirişci ile Süleyman Soylu'nun da bulunduğu toplantıda yangına dair son veriler aktarıldı. 61 hava aracı tarafından yangına müdahale edildiği belirtilirken, 730 araç ve 3 bin 214 personelin de çalışmalara katıldığı kaydedildi. Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sabah saatlerinden itibaren rüzgarın hızının artabileceğini söyleyerek, "Yangını öğleden önce kontrol altına almayı hedefliyoruz." dedi.

GÜNDEM 24.06.2022, 01:28
Marmaris'te yangın sürüyor

Muğla’ya bağlı Marmaris ilçesinde oluşan orman yangını sürüyor. 

Bölgede kurulan Afet Koordinasyon Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ile İçişleri Bakanı Soylu'nun da iştirak ettiği toplantıda yangına dair son veriler paylaşıldı. 

61 hava aracı, 730 araç, 3 bin 214 personel

61 hava aracının yangına müdahalede bulunduğu kaydedilirken, 1012’si orman personeli olmak üzere toplam 3 bin 214 personelin ve 730 aracın da sahada olduğu açıklandı.

Yangın bölgesinde fırtına bekleniyor

Yangının sürdüğü bölgede sabah saatlerinde rüzgarın 60 ila 70 kilometre hızla esmesini öngördüklerini belirten Karacabey, rüzgarın hızının yangınla birlikte daha da artabileceğini söyleyerek, “Bu bölgede neredeyse fırtına oluşacak. Bugün öğle saatlerinden evvel yangını kontrol altına almayı hedefliyoruz. Alevler İçmeler'e ulaşmadan durdurmak amacıyla ekiplerimizi konuşlandırdık." sözlerini sarf etti.  

131 ev boşaltıldı

131 ev ve 435 yurttaşın tahliye edildiğini dile getiren Bakan Kirişci, “Bugün bu yangının kontrol altına alınmasını temenni ediyoruz. Rüzgar olmasa çok daha iyi olurdu fakat ümitsiz değiliz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Evlerinden tahliye edilen ailelerimize 3'er bin liralık ödeme yapıyoruz." şeklinde konuştu. 







Yorumlar (0)