Mardin'de yakalanan teröristin kolundaki alçıdan bomba çıktı!

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde metropollerde terör eylemi hazırlığında olan PKK'lı terörist, kolundaki alçı görünümündeki sargı ile şampuan kutusuna gizlediği patlayıcıyla yakalandı.

GÜNDEM 17.11.2020, 01:08 18.11.2020, 17:32
Mardin'de yakalanan teröristin kolundaki alçıdan bomba çıktı!

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin tespit edilmesi ve Suriye sınırından kanunsuz yollardan Türkiye’ye geçiş yaparak metropol şehirlerde bombalı eylem yapacağı değerlendirilen terör örgütü üyelerinin deşifre yönelik çalışma gerçekleştirildi.

Kolundaki alçıdan bomba çıktı

Bu kapsamda Suriye uyruklu bir şüpheli, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yakalandı. Şahsın sol kolunda alçı görünümünde sargılı vaziyette kamufle edilerek gizlenmiş patlayıcı madde, sırt çantasında şampuan kutusu içerisinde zulalanmış patlayıcı madde, ayrıca eylem yapmaya hazır durumda özel olarak dizayn edilmiş sırt çantasında gizli bölmelerde zulalanmış patlayıcı madde ve zaman ayarlı ateşleme düzeneği bulunduğu tespit edildi.

Yaklaşık 2 kilogram patlayıcı ele geçirildi

Olayda patlamaya hazır 1 kilo 970 gram patlayıcı madde ve zaman ayarlı bomba tertibatı ele geçirildi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.








 

Yorumlar (0)