Macron'dan AB'ye birlik çağrısı!

Doğu Akdeniz'deki gerilime körükle giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den çıkması için Avrupa Birliği'ne birlik çağrısı yaptı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Erdoğan'a karşı güçlü olmalıyız" ifadesini kullandı.

GÜNDEM 10.09.2020, 13:59
Macron'dan AB'ye birlik çağrısı!

Türkiye'nin meşru hakkı olan çalışmalarına karşı mesnetsiz saldırıda bulunan Yunanistan'a kayıtsız şartsız destek veren Avrupa Birliği'nin baskısı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u tatmin etmedi.

Doğu Akdeniz'de Yunanistan tarafından çıkarılmak istenilen yangına körükle gelen Fransa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oruç Reis sismik araştırma gemisinin donanmayla korunması talimatının ardından destek aramaya başladı.

Yunanistan'ın yanında yer aldıklarını açıkça dile getiren Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerinden asla vazgeçmeyeceğini defaten vurgulayan Türkiye'ye tehditler savunmaya başladı.

Tehdit ve baskıları yetersiz bulan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise Avrupa Birliğine "birlik" çağrısında bulundu ve Avrupalılar olarak Erdoğan'a karşı daha katı ve daha güçlü olmaları gerektiğini söyledi.

erdoğan macron

Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmek istediklerini iddia eden başkörükçü Emmanuel Macron, Türkiye'nin bazı konularda niyetlerini netleştirmesi gerektiğini, Avrupa'nın da bir bütün olarak Türkiye ile ilgili daha net ve birleşik bir pozisyon alması gerektiğini savundu.

Yorumlar (0)