Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısıydı! Kiev'de yakalandı

Atatürk Havalimanı'nda 2016 yılında düzenlenen ve 46 kişinin öldüğü saldırının planlayıcısı olan Ahmet Çatayev'in yardımcısı, Ukrayna'nın Kiev kentinde yakalandı. 

GÜNDEM 10.09.2020, 14:20
Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısıydı! Kiev'de yakalandı

İstanbul'da bulunan Atatürk Havalimanı'nda 2016 senesinde terör örgütü tarafından hain bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Söz konusu saldırı neticesinde 46 masum insan yaşamını yitirmişti. Öte yandan, söz konusu terör saldırısı, 163 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Ukrayna Güvenlik Servisi, konuya ilişkin yeni bir gelişmeyi duyurdu.

Interpol'ün aradığı ve söz konusu saldırının sorumlularından biri olan DEAŞ'lı teröristin yakalandığı bildirildi. 

Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu teröristin, DEAŞ'ın sözde üst yönetiminde yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısını Ahmet Çatayev'in planladığı hatırlatılarak, yakalanan teröristin Çatayev'in yardımcısı olduğu bildirildi.

Teröristin Irak'ta ve Suriye'de düzenlenen saldırılarda yer aldığı ve diğer teröristlerin eğitilmesinde rol aldığı kaydedilen açıklamada, ayrıca söz konusu DEAŞ'lının 2018 yılında Ukrayna'ya sahte belgeler kullanarak girdiği aktarıldı. 

Açıklamada, hain teröristin DEAŞ'ın hücre evlerini idare etmeyi sürdürdüğüne dikkat çekildi. 

Ukrayna'nın Kiev kentinde ele geçirilen teröristin 40 gün boyunca gözaltında kalacağı kaydedilen açıklamada, iade sürecine de start verildiği ifade edildi. 

Atatürk Havalimanı'nda 2016 yılında gerçekleştirilen terör saldırısını planladığı bilinen Ahmet Çatayev için 2017 yılında bir operasyon düzenlenmişti.

Ahmet Çatayev, söz konusu operasyon sonucu Gürcistan'ın Tiflis kentinde ölü olarak yakalanmıştı. 

Yorumlar (0)