Kremlin'den Erdoğan'a: Bu en kötü senaryo!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "İdlib'de gerginliğin artmaması için Türkiye ile temasları sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 19.02.2020, 13:45
Kremlin'den Erdoğan'a: Bu en kötü senaryo!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'nin İdlib vilayetinde gerginliğin daha da artmaması için Rusya'nın Türkiye ile temasları sürdüreceğini kaydetti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk ve Rus heyetler arasında yapılan İdlib konulu müzakerelere dair gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Dmitriy Peskov, Türkiye ile Rusya arasında Soçi'de bir yıldan uzun süre önce Suriye konusunda anlaşmalar yapıldığını hatırlatarak, "Bu anlaşmalardan memnunduk ve bu karşılıklı bir memnuniyetti." ifadelerini kullandı.

Suriyeli muhaliflere "terörist" dedi

Suriye'de Beşşar Esed rejimi güçlerinin ve Rus askerî tesislerinin İdlib üzerinden saldırılara uğradığını iddia eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şunları söyledi:

"Militanlar ve terörist gruplar (Suriyeli muhalifler) Suriye silahlı güçlerine (Beşşar Esed milisleri) ve Rus askeri tesislerine İdlib üzerinden saldırmaya başladıklarında Soçi'de varılan anlaşmalardan memnun olmayı bıraktık. Fakat İdlib kentinde gerginliğin daha da artmaması için Türkiye ile temasları sürdüreceğiz."

Erdoğan ile Putin görüşecek mi?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesinin henüz planlanmadığını da açıklayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Fakat başkanlar yakın temas halindeler, bu sebeple saatler içerisinde bile böyle bir görüşme ayarlanabilir." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "an meselesi" sözleri...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İdlib Harekatı, bir an meselesidir." sözlerine ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şimdilik en kötü senaryodan yola çıkmayalım. Eğer İdlib kentindeki terörist gruplara yönelik bir operasyondan bahsediyorsak, bu Soçi anlaşmalarına uygun olur çünkü ciddi miktarda silah ve mühimmata sahip bu terörist grupların etkisiz hale getirilmesi Türkiye'nin sorumluluğunda. Fakat eğer Suriye'de meşru hükümete ve Suriye ordusuna yönelik bir operasyondan bahsediyorsak, bu olabilecek en kötü senaryodur."

Yorumlar (0)