Koronavirüs Uludağ'ı da vurdu: Pistler bomboş kaldı

Kovid-19 vaka sayılarının artması sonrası vaka haritasında kırmızıya dönen ve “çok yüksek risk” grubuna giren Bursa Uludağ’da pistler boşaldı.

GÜNDEM 02.04.2021, 14:58 02.04.2021, 17:46
Koronavirüs Uludağ'ı da vurdu: Pistler bomboş kaldı

Uludağ’da geç başlayan kayak sezonu, Kovid-19 vaka sayılarının artması ve Bursa’nın çok yüksek risk grubuna dahil olması sonrası erken bitti.

Pistler bomboş kaldı

Türkiye’nin genelinde vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle alarma geçilirken Uludağ’da, tatilciler ayrılmak zorunda kaldı. Kar kalınlığı 165 santimetreye ulaşmasına rağmen Uludağ’da pistler boş kalırken yerli turistler bölgeden ayrıldı.

Geçen haftalarda boş yerin olmadığı Uludağ’da kimsenin kalmadığını öğrenen bazı tatilciler için bu durum fırsata dönüştü. İstanbul’dan gelen bazı tatilciler, Uludağ’ın bu kadar boş olacağını tahmin etmediklerini söylerken uzun zamandır durumu takip ettiklerini aktardı. Bölgenin bu kadar boş kalmasının kendileri için iyi olduğunu söyleyen tatilciler, daha rahat kayak yapabildiklerini ifade ederek Türkiye’nin tamamının kırmızıya dönmesinin kendilerine yaradığını dile getirdi.

Uludağ’daki yetkililer ise sezonun son günlerine girilmesi nedeniyle otellerin ve pistlerin boş kaldığını savundu.

Yorumlar (0)