Konya'da saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan hayatını kaybetti!

Konya'da hastanede görev yaptığı sırada saldırıya uğrayan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya ve saldırgan Hacı Mehmet Akçay hayatını kaybetti. Olay sonrasında hastane önünde toplanan doktorlar ile sağlık çalışanları olaya büyük tepki gösterdi. Konya Valisi Vahdettin Özkan hastaneye gelerek açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise olayla ilgili, ‘‘Adli makamlar, dehşet saçan ve canice gerçekleştirilen olay hakkında araştırmalara devam ediyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

GÜNDEM 06.07.2022, 17:59
Konya'da saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan hayatını kaybetti!

Olay, Konya Şehir Hastanesinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, hasta yakını olan Hacı Mehmet Akçay (39) ile Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya arasında bir tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Doktor Ekrem Karakaya’yı silah ile vuran Akçay, daha sonra aynı silah ile intihar etme girişiminde bulundu.

Doktor ve saldırgan hayatını kaybetti

Ağır yaralanan Doktor Karakaya ile saldırgan Akçay, hemen ameliyata alındı. Doktor Karakaya ve saldırgan Akçay ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bakan Koca: "Milletimizin başı sağ olsun"

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan korkunç olayda bir doktorun silah ile görev yerinde öldürülmesine dair açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Adli makamlar, dehşet saçan ve canice gerçekleştirilen olay hakkında araştırmalara devam ediyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ise Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde çalışan güvenlik görevlisi bir kişinin, Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan bir hekimi silahı ile hayattan kopardığını açıkladı.

Özkan: ‘‘Konuyu takip ediyoruz’’

Olay yerine gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, muhabirlere yaptığı açıklamada, konuyu takip etmeye devam ettiklerini ifade ederek, "Saldırıya uğrayan Doktor Karakaya ve saldırgan yapılan tüm müdahaleye rağmen maalesef kurtarılamadı" dedi.

Yapılan araştırmalar sonunda saldırgan Akçay’ın Yunak Hacı İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde çalıştığı ve güvenlik görevlisi olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)