Komando, JÖH ve PÖH alarma geçti!

Termal kamera görüntülerinde havadan paramotor geçişi gibi görünen görüntü Komando, JÖH ve PÖH'ü alarma geçirdi.

GÜNDEM 08.11.2020, 16:50
Komando, JÖH ve PÖH alarma geçti!

Hatay Valiliği, sınırdan Türkiye tarafına paramotorla geçiş yapılmış olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 2 ya da 3 kişilik terörist grubun bulunarak etkisiz duruma getirilmesi için jandarma komando, jandarma özel harekat ve polis özel harekat ekiplerinin operasyon başlattığını duyurdu.

Hatay Valiliğinden yapılan yazılı bilgilendirmede, İçişleri Bakanlığı tarafından icra edilen Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu çerçevesinde, Hatay iline bağlı Hassa ilçesi kırsalı üzerinde hudut birliklerinin termal kameraları tarafından algınanan görüntülerde sınırdan paramotorla geçiş yapmış olabileceği öngörülen 2 ya da 3 kişilik terörist grubun saptandığı bilgisi verildi.

Hatay Valiliği, grup hâlinde haret eden söz konusu 2 ya da 3 teröristin etkisiz duruma getirilmesi amacıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığına bağlı kahraman Jandarma Komando, kahraman ekipler Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) ile güvenlik korucularının katıldığı bir operasyonun başlatıldığını bildirdi.

Hatay Valiliği, bölgede, halkın da desteğiyle birlikte Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu'na kararlı ve azimli bir biçimde devam edilmekte olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)