Kırmızı listeye bir çizik daha atıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı kategoride yer alan terörist Erol Volkan İldem'in, bir daha eylem yapamaz duruma getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 09.09.2020, 14:25 10.09.2020, 14:30
Kırmızı listeye bir çizik daha atıldı!

"Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu", 29 Temmuz 2020 tarihinde başlatılmıştı. 

İçişleri Bakanlığı, söz konusu operasyonun, kanlı terör örgütü PKK'yı Türkiye'nin gündeminden silmek ve Tunceli'de barındığı değerlendirilen teröristleri bir daha eylem yapamayacak duruma getirmek için başlatıldığını duyurmuştu. 

67 operasyonel timin göre aldığı operasyonda, PÖH'lerden (Polis Özel Harekât), JÖH'lerden (Jandarma Özel Harekât), Jandarma Komandolardan ve Güvenlik Korucularından meydana gelen 1006 personelin görev aldığı ifade edilmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yıldırım-4 Munzur-Kutu Operasyonu" sırasında Tunceli'de yakalanan iki teröristin, bir daha eylem yapamaz duruma getirildiğini duyurdu. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bakan Soylu, kırmızı listede yer alan "Nubar" kod isimli Erol Volkan İldem'in etkisiz duruma getirildiğini bildirdi.

Soylu, ayrıca gri listede bulunan "Roza" kod isimli Fadime Çakıl'ın etkisiz duruma getirildiğini kaydetti.

Hakkâri Oğul kırsalında ise üç teröristin ölü olarak bulunduğunu aktaran Soylu, operasyonda görevli olan kahramanlara teşekkürlerini sundu. 

Yorumlar (0)