Kırklareli'ndeki sel olayına ilişkin son gelişme: Bungalov evlerin işletme sahibine gözaltı kararı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'nde meydana gelen sel felaketinde vatandaşların hayatını kaybetmesine neden olan bungalov evlerin ruhsata aykırı olarak inşa edildiğinin tespit edilmesi üzerine işletme sahibi hakkında, taksir ile birden fazla kişinin ölümüne sebep olma suçundan dolayı gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

GÜNDEM 06.09.2023, 16:29
Kırklareli'ndeki sel olayına ilişkin son gelişme: Bungalov evlerin işletme sahibine gözaltı kararı!

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki Sisli Vadi'de bulunan bungalov evlerin bulunduğu alanda meydana gelen sel felaketi nedeni ile vatandaşların hayatını kaybetmesinin herkesi derinden üzdüğünü ifade etti.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve bungalov evlerin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği bilgisini aktaran Bakan Tunç şunları kaydetti:

"Meydana gelen söz konusu sel olayına ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evlerin ruhsata aykırı olarak inşa edildiği tespit edilmiş olup, işletme sahibi hakkında taksir ile birden fazla kişinin ölümüne sebep olma suçundan dolayı açılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir."

Yorumlar (0)