Kılıçdaroğlu’ndan skandal eyleme ilişkin sert çıkış: Soytarı

Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma provokasyonuna tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu eylemi “iğrenç” olarak nitelendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir soytarıyı oraya getirdiler ve bu eylemi yaptırdılar” dedi.

GÜNDEM 24.01.2023, 14:57
Kılıçdaroğlu’ndan skandal eyleme ilişkin sert çıkış: Soytarı

NATO mensubu olmak üzere Türkiye'nin onayından geçmesi gereken İskandinav ülkesinde, skandal olaylar peş peşe yaşanıyor. İsveç yönetimi, aşırı sağcı Rasmus Paludan'a Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakması girişimine izin verdi. Polis eşliğinde gerçekleşen olaya birçok kesimden büyük tepkiler geldi.

“Provokasyon amaçlı yapıldı”

TBMM'de CHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyon amaçlı olaya sert tepki gösterdi. Yaşanan olayın tamamen bir provokasyon olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Rasmus Paludan için “soytarı” dedi.

“Pislik bir insan”

Açıklamalarında sert bir çıkış yapan Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadelerde bulundu: "İsveç’te iğrenç bir hadise gerçekleşti. Bir soytarıyı oraya getirdiler ve o kişiye bir provokasyon gösterisi yaptırdılar. Kutsal kitabımızı gidip elçiliğimizin önünde yaktı. Hedefinin ne olduğunu anlıyoruz. O kadar aşikar ki yaptıkları resmi görmek üzere özel bir zekaya sahip olmanız gerekmiyor. Üzülerek dile getirmek istiyorum, İsveç idaresi devlet zekasından yoksun olan o kişiyi sadece seyretti. Bu oyunun gerçekleştirilmesine açık bir şekilde onay verdiler. O pislik o seviyede alçalmış bir kişi ki iğrenme duygusu dışında başka bir duygu hissetmiyoruz."

Yorumlar (0)