Kenti sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü

Adıyaman'da sağanak yağışın ardından biriken su sebebiyle bazı araçlar zarar gördü, ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

GÜNDEM 01.05.2022, 19:44
Kenti sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü

Sabah saatleri itibarıyla etkisini gösteren şiddetli yağış sebebiyle bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Kapcami Mahallesi'ndeki Mimar Sinan Ortaokulu'nun bahçesi sular altında kaldı. Bahçedeki çok sayıda araç yağmur suları sebebiyle zarar gördü.

Annesini ve komşusunu kendi imkanlarıyla kurtardı

Okula gelen Ahmet Arslan adlı yurttaş, annesi Zeliha ile bir kişinin sulardan kaçmak için okula sığındığını ve mahsur kaldığını ifade etti. Olay mahalline intikal eden itfaiye personelleri bahse konu kişilerin kurtarılması amacıyla çalışma başlattı.

Bu esnada okulun bahçesine giren Arslan, belini geçen su seviyesinde zorlukla ilerleyerek okula girmeyi başardı. Arslan, basın mensuplarına, "Annem ile komşumuz olan kadına ulaşabildim. Okulun arka bahçesindeydiler. Merdiven kullanarak okulun dışına çıkardım. Durumları iyi." dedi. 

Anne Zeliha Aslan da komşusuyla birlikte yürüyüş yapmak için dışarı çıktıklarını belirterek, "Yağmur bastırınca okulun içine girdik. Mahsur kaldığımız için oğlumu aradım, o da sağ olsun bizi kurtardı. Çok şükür bir şeyimiz yok." diye konuştu. Bu esnada duygulanan anne ve oğlu, birbirlerine sarılarak sevinç gözyaşları döktü. 

Diğer yandan, okul bahçesindeki suyu boşaltma işlemlerine başlandı. Tahliye işlemi devam ederken, okulda araçları mahsur kalan yurttaşlar da halat kullanarak otomobillerini kurtarmaya çabaladı.

Başkan Kılınç: Yeni bir yağış olmazsa...

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, basın mensuplarına, son dönemlerin en şiddetli yağışını dakikalar içinde aldıklarını ifade etti.

Çok kuvvetli yağışa bağlı olarak su baskınlarının meydana geldiğini dile getiren Kılınç, şu sözleri sarf etti:

"Ana arterler açıldı fakat ne yazık ki dere yataklarında problem devam ediyor. Hızlıca çözmeye çabalıyoruz. An itibarıyla 20 dolaylarında araç sular altında. Ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahalede bulunuyor. Her noktada yoğun yağış olduğundan dolayı her yere yetişmek için çalışıyorlar. Yeni bir yağış olmaması durumunda hızlı bir şekilde problemleri çözmüş olacağız."













Yorumlar (0)