Kelebekler Vadisi’ndeki şüpheli ölümde dikkat çeken poliçe detayı

2018 yılının Haziran ayında Kelebekler Vadisi’nde kayalıklardan düşerek hayata veda eden 7 aylık hamile Semra Aysal’ın dosyasında ilginç çeken detaylara ulaşıldı. Talihsiz kadının aile avukatı, Aysal’ın ölümünden bir süre öne oluşturulan sigorta poliçesindeki imzalarda tutarsızlık tespit etti. Adli Tıp’ın karar vereceği dosyada ferdi kaza sigortası yaptırılan kadının cinayete kurban gittiği iddia ediliyor.

GÜNDEM 06.10.2021, 17:55
Kelebekler Vadisi’ndeki şüpheli ölümde dikkat çeken poliçe detayı

 Muğla’nın dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’nde fotoğraf çektirirken talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden anne adayı Semra Aysal davasında olayın seyrini değiştirecek önemli gelişmeler yaşandı. Davada sanık avukatı sigorta poliçesinde bulunan imzaların aynı olmadığını öne sürdü.

Ölen kadının aile avukatı Mehmet Kerem özgen, imza ve yazıların müvekkile de ait olmadığı ortaya çıkarsa bu poliçenin ölen kişi (müteveffa) tarafından düzenlenmediğinin ortaya çıkacağını iddia etti. Ve müvekkil tarafından imzalanmadıysa, poliçenin tazminat alabilmek için düzenlendiği de ortaya çıkacağını ifade etti.



 Olay nasıl olmuştu?

İstanbul’un Pendik ilçesinde yaşamakta olan Aysal çifti tatil için 2018 yılının Haziran ayında Muğla’nın Fethiye ilçesini seçmişlerdi. Ancak genç kadın kayalıklardan düşerek korkunç şekilde vefat etmişti. Başlatılan soruşturma sonrasında Hakan Aysal’ın eşine ölümünden kısa bir süre önce 400 bin TL. tutarında bir ferdi kaza sigortası yaparak sigortaladığı ve sonrasında 119 bin TL.’lik bir kredi çektiği anlaşıldı.  

Gözaltına alınan zanlı Hakan Aysal’ın karısını bilerek öldürdüğü iddiasını Muğla Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. 6 Nisan 2021 tarihinde görülen davada sanık avukatı tarafından sigorta poliçesindeki yazıların birbirinden farklı olduğunu gözle bile görülebileceğini ifade etti. Yine sanık avukatı, tutuklu sanığın eşini öldürdüğüne dair herhangi bir kanıt olmadığını söyleyerek müvekkilinin tahliyesini ve beraatini istedi. Mahkeme ise sigorta poliçesindeki imzaların ardında yatan gerçeğin anlaşılması için sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.  


Her şey tazminat için mi?
7 aylık hamile olan Semra Aysal’ın 3 sene önce şüpheli ölümüyle ilgili açılan davada; kadının ailesinin avukatı Mehmet Kerem Özgen önemli açıklamalarda bulundu. Özgen, tarafı olduğu davada poliçenin en büyük delil olduğunu özellikle söyledi. Yapılan araştırmaların ardından poliçe hazırlanırken poliçede imzası olan banka çalışanına ulaşılamamasında da dikkat çeken aile avukatı, “Bu kişi imzalar ve yazıları düzenlemiş olabilir. Ama müvekkil tarafından bu imzalar atılmadıysa, her şeyin tazminat için yapıldığı da ortaya çıkmış olacak” açıklamasını yaptı.
 


Ağabey işin peşini bırakmıyor
Öldürülen Semra Aysal’ın Sakarya’da yaşayan ağabeyi Naim Yolcu, “14 Ekim’de tekrar mahkememiz var. Bu 5. mahkememiz olacak. Biz adalete sonuna kadar güveniyoruz. Kardeşimin bir cinayete kurban gittiğini düşünüyoruz. Adaletimize güveniyoruz.  adalet yerini bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)