Kayseri'de görülen cinayet davasında 'Gel kuçu kuçu' söylemi tahrik sayıldı

Alacak-verecek meselesi sebebi ile eski ortağını öldüren sanığa verilen müebbet hapis cezası, tahrik hükmü ile 15 seneye indirildi.

GÜNDEM 25.01.2021, 22:31 26.01.2021, 12:29
Kayseri'de görülen cinayet davasında 'Gel kuçu kuçu' söylemi tahrik sayıldı

Kayseri'de Temmuz 2020'de Hocaahmet Yesevi Mahallesi'nde, V.K. ile Emin Erciyes arasında alacak-verecek meselesi sebebi ile tartışma yaşandı.

Tartışma kavgaya dönüşünce, Emin Erciyes, aldığı bıçak darbeleri ile yaşamını yitirirken, V.K. ise tutuklandı.

Tutuklu bulunan V.K. için Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar davası gerçekleştirildi.

V.K. davaya cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığı ile katılırken, Erciyes'in eşi Niğmet Erciyes ile 5 aylık evladı, babası Halik Erciyes ve tarafların avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

"Yalnızca yaralamak istedim"

Duruşmada sanık V.K.'nin Erciyes'i bıçakla yaraladıktan sonra 112'yi aradığına dair ses kaydı dinlendi. Sanık V.K., mütalaaya karşı gerçekleştirdiği savunmada, eylemi öldürmek maksadıyla yapmadığını öne sürdü.

Kendini korumak amacıyla eline bıçak aldığını iddia eden V.K. "Beni öldürmekle tehdit etti, ben de korktum ve elime aldığım bıçakla onu yaralamak istedim. Onu öldürme kastım olsaydı, kendisi yere yığılır yığılmaz 112'yi arayıp yardım istemezdim. Beraatimi istiyorum." dedi.

"'Gel kuçu kuçu' dedi"

V.K.'nin avukatı ise Emin Erciyes'in olay esnasında sanık V.K.'ye yönelik hakaret ve küfür dolu sözler sarf ettiğini ve "Gel kuçu kuçu..." diyerek tahrikte bulunduğunu söyledi. V.K.'nin söz konusu eylemi 'tahrik altında' işlediğini belirten avukat Aslan, mahkeme heyetinden tahrik sebebi ile cezada indirim istedi.

Cezasında indirime gidildi

Mahkeme heyeti, V.K.'yi 'kasten öldürme' suçundan dolayı müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, V.K.'nin eylemi tahrik altında gerçekleştirdiği ve duruşmalarda sergilediği iyi halini göz önüne alarak, cezasını 15 yıla indirdi.

Yorumlar (0)