Kayseri'de deprem! Çevre illerde de hissedildi...

Kayseri ili Sarıoğlan ilçesinde büyüklüğü 4,6 olan deprem yaşandı. Meydana gelen deprem Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'ta da hissedildi.

GÜNDEM 02.02.2021, 08:37 02.02.2021, 17:54
Kayseri'de deprem! Çevre illerde de hissedildi...

AFAD'ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) resmî internet sayfasından yapılan bilgilendirmede, saat 03.02'de meydana gelen depremin yerin 18,22 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Büyükkılıç: Olumsuzluk yok

Sosyal medyadan açıklama yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, depremden hemen sonra AFAD'la temasa geçtiklerini ve itfaiye ekiplerini teyakkuza geçirildiklerini bildirdi.

Merkez üssü Sarıoğlan ilçesi olan 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrası herhangi olumsuz bir durum bulunmadığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, olumsuz bir durum ile karşılaşılması durumunda 153’ten kendilerine ulaşılabileceğini kaydetti.

Çevre illerde de hissedildi

Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat gibi çevre illerde de hissedilen 4,6 büyüklüğündeki deprem, paniğe neden oldu.

Kayseri dışında çevre illerde de bazı vatandaşlar, gece yarısı deprem sonrası sokağa çıktı.

Deprem sonrası Sarıoğlan ilçesinde de hasar tespit çalışmaları yapıldı.

Vatandaş o anları anlattı

Sinan Karaerik isimli vatandaş, Sarıoğlan ilçesindeki öğretmenevinde kaldığını belirterek, deprem sırasında uyuduğunu ve sarsıntı ile bir anda kalktığını, binada bulunanların panikle kendilerini dışarı attığını söyledi. Sinan Karaerik, "Yataktaydım. Yatak üzerinde gittim geldim. Çok sallandı. Ben böyle bir şey görmedim." diye konuştu.

Deprem sırasında ayakta olduğunu ve televizyon izlediğini söyleyen Metin Aka isimli vatandaş da, sarsıntının şiddetiyle dışarı çıktığını kaydederek şöyle konuştu:

"Çok şiddetli bir depremdi. Ayaktaydım. Televizyon izliyordum. Sallanmaya başlayınca avizeye baktım. Avize sallanıyordu. Uzandığım kanepe de iyice sallanmaya başladı. Panikledim ama hemen dışarı çıktım. Tüm komşularımızın lambaları yanıyordu. Tüm lambalaraı yakarak evlerimizi inceledik, hasar görünmüyordu. Allah beterinden korusun."

Yorumlar (0)