Karlı dağlarda PKK'ya buz gibi darbe!

Van'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü yüksek rakımlı bölgelerde bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin kış üslenmesine hem havadan hem de karadan buz gibi darbe indiriyor. Operasyona kahraman jandarmanın 200 personelden oluşan 14 timi katılıyor.

GÜNDEM 16.01.2020, 13:47 16.01.2020, 14:39
Karlı dağlarda PKK'ya buz gibi darbe!

Van'da bölücü terör örgütü PKK'nın kış üslenmesinin önlenmesi için gerçekleştirilen operasyonda kahraman jandarma timleri, kar kalınlığının bir metreyi geçtiği ve hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye düştüğü dağlarda teröristlerin izini sürüyor.

Van İl Jandarma Komutanlığı, bölgede bölücü terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi, sığınak ve barınaklarının imhası maksadıyla "Şehit Jandarma Er Erdal Kundak Operasyonu"nu başlattı.

Hakkâri, Şırnak ve Van üçgeninde yer alan Çalyan Yaylası'nda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit'in yönettiği operasyona komando ve jandarma özel harekattan (JÖH) oluşan 200 kişilik 14 tim katılıyor.

Ağır kış şartlarında hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü bölgede helikopter ve İHA'ların da (insansız hava araçları) destek verdiği operasyonda, 7 farklı noktada bölücü terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı belirlenen mağara ve barınaklar belirleniyor.

50x50 PKK ini bulundu

Operasyon esnasında kahraman jandarma timleri, Çaylan Yaylası'nda bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın kullandığı 50 metre genişliğinde ve 50 metre uzunluğunda sığınak tespit etti. Sığınakta 8 adet el yapımı patlatıcı (EYP), patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonda ele geçirilen delil niteliğindeki malzemeler alınırken, geriye kalanlar yerinde imha edildi.

2 şüpheli gözaltına alındı

Operasyonda ayrıca bölücü terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı.

Kahraman jandarmanın bölgedeki operasyonu devam ediyor.

Yorumlar (0)