"Karabağ, Türkiye ile müzakere edilmeli"

Dmitry Medvedev, Dağlık Karabağ konusunun Türkiye ile müzakere edilmesinin gerekliliğine vurgu yaparak nedenlerini açıkladı.

GÜNDEM 01.02.2021, 14:29 02.02.2021, 11:03
"Karabağ, Türkiye ile müzakere edilmeli"

Bir grup Rus gazeteciye röportaj veren Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev'e, Dağlık Karabağ konusunun çözümünde Türkiye'nin rolü soruldu ve "Rusya, Türkiye'nin bu rolünden korkuyor mu?" denildi.

Dmitry Medvedev bu soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Türkiye, Rusya'nın çok iyi bir komşusu ve aynı zamanda çok önemli bir ortağı. Aynı zamanda Türkiye, Azerbaycan ile de çok iyi ve yakın ilişkilere sahip.

Rusya ile Türkiye verimli bir diyalog kurdu. Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dağlık Karabağ konusunda kesintisiz görüştüler ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi kurulması konusunda karar aldılar.

Ortak merkez, bölgedeki genel istikrarın bir unsurudur. Fakat bu ortak merkez, uzun süreli bir politikanın unsuru değil. Bu noktada komplo teorisi üretmekten kaçınmak gerekir. Bölgemizdeki gerçekleri göz önüne almalıyız. Gerçek şu: Bugün, Dağlık Karabağ konusu Türkiye ile müzakere edilmeli.

Karabağ'ın statüsüyle ilgili mesele çözülmedi. Şimdilik bu mevzunun tartışılmaması gerekiyor ve ertelemek daha sağlıklı olur diye düşünüyor."

Yorumlar (0)