Kabine toplanıyor: Masada 3 önemli başlık var...

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yarın gerçekleştirilecek. Dış politikada yaşanan gelişmelerin de değerlendirileceği toplantıda, fahiş fiyat ve enflasyonla mücadelede izlenecek adımlar ile ilgili özellikle görüş alışverişinde bulunulacak. Yapılacak olan toplantıda Rusya lideri Putin'in Türkiye ziyaretine yönelik hazırlıklar da değerlendirilecek.

GÜNDEM 15.02.2022, 10:23
Kabine toplanıyor: Masada 3 önemli başlık var...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2 haftalık aradan sonra bir araya gelecek. Beştepe'deki toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek.

Masada 3 başlık var

İddiaya göre Kabine Toplantısı’nda ekonomi, Rusya-Ukrayna gerilimi ile Putin’in Türkiye ziyareti ve dış politikada atılacak adımlar değerlendirilecek.

KDV indirimi

Ekonomideki gelişmelerin değerlendirileceği Kabine Toplantısı’nda, temel gıda ürünlerinde KDV indiriminin de bulunduğu yeni tedbir ve teşvik paketinin piyasalara yansıması ele alınacak.

Enflasyonla mücadele ve fahiş fiyat uygulaması konusunda atılacak adımlar ile ilgili görüş alışverişi yapılacak

Enerji yönetimi ise elektrik fiyatlarındaki yüksek faturalara ilişkin hazırladığı paketi kabine gündemine taşıyacak.

Rusya-Ukrayna gerilimi

Öte yandan toplantının diğer gündem başlığı ise Rusya ile Ukrayna arasında giderek tırmanan gerilim olacak. Söz konusu bölgede tansiyonun düşürülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmaylarının temasları değerlendirilecek.

Öte yandan Rusya lideri Putin’in, Türkiye’ye yönelik ziyareti konusunda yapılacak olan hazırlıklar ele alınacak.

Toplantıda, İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyareti ve BAE ile ilişkiler değerlendirilecek.

Dış politika

Özel temsilciler seviyesinde Ermenistan ile yürütülen görüşmelerdeki son durum ele alınacak.

Ege'de Yunanistan'ın gayri askeri statüdeki adalara ilişkin ihlalleri ve buna karşı izlenecek politika değerlendirilecek.

Kabine Toplantısı'nda sınır ötesi ve yurt içinde gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonları ve Kovid-19 salgınına ilişkin adımlar ele alınacak.

Toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Millete Sesleniş' açıklaması yapacak.

Yorumlar (0)