İzmir’deki helikopter kazasında kaybolan mürettebattan son kişinin de cansız bedenine ulaşıldı

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmalarında görev yaptığı sırada helikopterin Tahtalı Barajı’na düşmesinin ardından kaybolan Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk’un cansız bedenine ulaşıldı.

GÜNDEM 19.09.2023, 08:48 19.09.2023, 10:27
İzmir’deki helikopter kazasında kaybolan mürettebattan son kişinin de cansız bedenine ulaşıldı

Menderes ilçesi Keler Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınını söndürmek için karadan ve havadan çalışma başlatıldı.

Havanın kararması ile birlikte hava araçları yerlerini geri görüş özelliği olan helikoptere bıraktı. Saat 23.53 sıralarında devam eden yangın söndürme çalışmalarında içinde 3 Kırgızistan uyruklu ve Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk’un olduğu tespit edilen helikopter ile bağlantı kesildi.

Bunun üzerine alevlere müdahale etmek için helikopterin su almaya gittiği Tahtalı Barajı’na düştüğü anlaşıldı. Kendi imkanları ile karaya çıkan Kırgızistan uyruklu mürettebat Erkinbek İsabekov, hastanede tedavi altına alındı.

Helikopter balçığa saplandı

Olayın ardından düşen helikopter enkazı ile mürettebat için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucunda, helikopterin yaklaşık 12 metre derinlikte bir balçığa saplandığını anlaşıldı.

Kırgızistan uyruklu iki mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı

Kurtarma çalışmaları baraja getirilen kurtarma balonlarının su altına indirilmesiyle devam etti. Balonlar, helikoptere bağlandı ve helikopter saplandığı balçıktan kurtarıldı. Dün yürütülen çalışmalarda ise Kırgızistan uyruklu mürettebatlar İanshanlo Lamzar ile Oleg Agayev’in de cansız bedenlerine ulaşıldı.

Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk’un ise bulunması için dalgıçlarla barajda yürütülen çalışmaların dışında sensörlü dron ile havza tarandı fakat Tutuk’a ulaşılamadı. Havanın kararması ile birlikte ara verilen kurtarma çalışmaları havanın yeniden aydınlanmasıyla birlikte tekrar başladı.

Türk mürettebat Tutuk’un da cansız bedenine ulaşıldı

İzmir Valiliği tarafından bugün yapılan açıklamada Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk’un da cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Menderes ilçesi Keler Mahallesi'ndeki Tahtalı Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinde görevli personeli arama kurtarma çalışmaları kapsamında 19.09.2023 günü 06.50 itibari ile son kişi olan Türk mürettebatın da cansız bedenine ulaşılmış, böylece baraj gölündeki 3 mürettebatın cesedine ulaşılmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonlandırılmıştır. Otopsi işlemleri için cenaze Menderes Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)