İzmir’de FETÖ’nün hücre evlerine baskın: 18 tutuklu

İzmir'de, FETÖ’nün hücre evlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 31 şahıstan 18'i tutuklandı.

GÜNDEM 15.03.2021, 16:52 15.03.2021, 18:14
İzmir’de FETÖ’nün hücre evlerine baskın: 18 tutuklu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlar neticesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üyelerince hücre evi olarak kullanıldığı tespit edilen 30 ayrı adrese baskın yapıldı. Yapılan baskında gözaltına alınan 31 şüpheli şahısın emniyetteki işlemleri tamamlandı. 

Çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında hücre evlerine düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheliler önce sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra ise içlerinde meslekten ihraç edilmiş kurmay Yarbay E.T'nin de bulunduğu 18 şüpheli çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme 13 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
 
Aramalarda binlerce dolar para bulundu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ’nün İzmir’deki hücre evlerine yönelik düzenlediği operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda ise örgüt üyeleri arasında paylaştırılacağı düşünülen 179 bin dolar ve 37 bin 500 lira ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yorumlar (0)