İşte Ayasofya'da ilk namaz gününde İBB'nin aldığı bir dizi önlem...

İBB tarafından Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin ardından 24 Temmuz'da kılınacak ilk namazın öncesinde Ayasofya meydanda ve çevre bölgelerde bir dizi önlem alınacak.

GÜNDEM 23.07.2020, 18:35 23.07.2020, 18:52
İşte Ayasofya'da ilk namaz gününde İBB'nin aldığı bir dizi önlem...

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile beraber Ayasofya'nın yeniden açılmasının ardından ilk namazın 24 Temmuz tarihinde kılınacağı kaydedilmişti.

Yarınki ilk namaz için caminin çevresinde bütün hazırlıklar sürerken, İBB tarafından bir dizi tedbirin alındığı duyuruldu.

Bu dahilde, Yenikapı-Eminönü-Kazlıçeşme ve Sultanahmet Meydanları'nda olası sorunları önlemek amacıyla ring seferler planlanacak.

Yapılacak olan ring seferleriyle birlikte namaza katılan kişilere ücretsiz olarak seccade ve maske dağıtılması, mobil olarak meydanlarda çadır ve büfelerin de kurulması kararlaştırıldı.

Dezenfektan, su, maske ve seccade dağıtımı yapılacak

Meydanda toplamda 25 bin su, dezenfektan, maske ve tek kullanımlık seccade dağıtılacak.

Gülhane, Yenikapı, Firuzağa, Sultanahmet, Eminönü Meydan ve Kazlıçeşme'de bulunan tuvaletler 24 saat açık olacak ve ücretsiz olarak hizmet verecek.

Bu alanlarda bulunan personel sayısı arttırılıp, alınacak önlemler kapsamında 3 gün süresince Yerebatan Sarnıcı kapalı olacak. Sultanahmet, Yenikapı ve Kazlıçeşme'deki etkinlikler ise iptal edilecek.

Otoparklar ücretsiz

Mobil çadır ve büfe kurulacak

Yorumlar (0)