İstanbul’da yaşayan üniversiteli gençten haber alınamıyor: İddialar kafa karıştırdı

İstanbul'un ilçelerinden olan Ümraniye’de ikamet eden 23 yaşındaki Ali Kemal Yüce'den 15 Haziran Çarşamba tarihinden bu yana haber alınamadı.

GÜNDEM 21.06.2022, 17:17 21.06.2022, 17:21
İstanbul’da yaşayan üniversiteli gençten haber alınamıyor: İddialar kafa karıştırdı

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde hayatını sürdüren Ali Kemal Yüce, 15 Haziran Çarşamba günü kayboldu. Gencin telefon sinyali en son Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde alındı. Bunun üzerine alanda arama çalışması başlatıldı.

Endişelenen aile kayıp başvurusu yaptı

Maltepe Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Ali Kemal Yüce'den hiçbir şekilde haber alamayan yakınları, 15 Haziran Çarşamba günü polise kayıp başvurusu yaptı. Kayıp gencin ailesi tarafından söylenenlere göre, Ali Kemal Yüce'nin telefonundan en son Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kefken Mahallesi’nde sinyal alınması üzerine alanda çalışma başlatıldı.

Güvenlik kamerasına takıldığı iddia edildi

Söylenenlere göre, Ali Kemal Yüce'nin İstanbul'dan Kocaeli'nin Körfez ilçesine giderek suç kaydı olan bir kişiden silah temin ettiği ve Kefken'e gittiği ifade edildi. Kefken Camii çevresinde bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasında gencin görüntüsüne rastlanıldığı öne sürüldü.

“Gören, duyan bize haber versin”

Kayıp olan üniversite öğrencisi Ali Kemal Yüce'nin annesi Aynur Yüce, "15 Haziran günü oğlum Ali Kemal Yüce ortadan kayboldu. Akşam oldu, ancak eve gelmedi. Saat 00.00’ı geçti ama yine gelmedi. Biz de endişelenmeye başlayıp karakola gittik. Sabahleyin yeniden karakola gittik ve gereken tüm işlemler yapıldı. Bütün Kocaeli Emniyet Teşkilatı, bütün devlet kurumları canla başla çalıştı. Yapılanlara rağmen 6 gün oldu yavrumuzu bulamadık. Her yerde aradık. Lütfen gören duyan olursa bize haber ulaştırsın, çok endişeliyiz, ne yapmamız gerektiğini bilemiyoruz. Yavrumun bir an önce yanıma gelmesini istiyorum. Duyan ya da gören varsa bize haber versin” şeklinde ifade etti.

“Silah temin ettiğini söylüyorlar”

Anne Aynur Yüce, "Yakın arkadaşlarının hepsini aradık, İzmit taraflarında arkadaşları oturuyormuş. İzmit'e gittiğinde orada bir çocuk oğluma silah temin etmiş. Silahla ne yapacağını bilemediğini ve bir yerlere gittiğini anlatmış. Değişik ifadelerde bulunarak olayı kapatmaya uğraşmış. Ancak bizim yavrumuzun bu tarz olaylarla hiç ilişkisi olmadı. Oğlum eve bile geç gelmiyordu. Hiçbir zaman eve geç gelmiyordu. Bizim hiç kimseyle bir husumetimiz yok, arkadaş oyunlarına mı düştü ne oldu hiçbir şey bilmiyoruz" diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)