Bülent Ersoy'a özel mezar: Şifreli ve asansörlü olacak

Bülent Ersoy’un menajeri Fevzi Siverek, usta sanatçının mezarının şifreli ve asansörlü olacağını açıkladı. Özel olarak tasarlanacak olan mezarın maliyeti 1,5 milyon lirayı bulacak. 

MAGAZİN 21.06.2022, 17:36 22.06.2022, 13:24
Bülent Ersoy'a özel mezar: Şifreli ve asansörlü olacak

Geçen sene babasının mezarı başında yaptığı açıklamalarla uzun süre konuşulan Bülent Ersoy, “Burası çok küçük, ben buraya sığmam ki” diyerek gündem olmuştu. Kısa süre önce de bir muhabirin, “Mezarınızın nerede olacağı belli mi?” sorusunu yanıtlayan Ersoy, “Sayın İçişleri Bakanımızdan bu konuyla alakalı ricacı oldum. Evet, şu an mezarımın nerede olacağı planlandı” ifadelerini kullandı. 

“Bülent Hanım bu konuda İçişleri Bakanımızdan ricacı oldu”

Konuyla ilgili bir açıklama da Bülent Ersoy’un menajeri Fevzi Siverek’ten geldi. Usta sanatçının mezarıyla ilgili detayları paylaşan Siverek, “Aslında henüz hayatta olan bir insana mezar yeri almak ve o günü planlamak çok doğru bir hareket değil. Ancak herkesin malumu olduğu gibi ülkemizde bazı gelenekler vardır, 4-5 kişiden oluşan aile kabristanlarına sık sık rastlanılır. Bildiğiniz gibi Bülent Ersoy’un babasının cenaze töreni sırasında da bir açıklaması epey gündem olmuştu. Bülent Hanım bu konuda İçişleri Bakanımızdan ricacı oldu. Sağ olsun kendileri de onay vermiş ve gerekli adımların atılacağını söylemiş. Sayın İçişleri Bakanımıza ilgileri ve alakaları için şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

“Kendisi için 3 kişilik yer ayarladık”

Ersoy’un mezarının nasıl olacağına ilişkin detayları paylaşan Siverek, “Kendisinin mezarını Zincirlikuyu’da ayarlamıştım. Ancak sevenleri kolay kolay ulaşamasın diye derinliğini artırmaya karar verdik. Epey derin bir mezar olacağı için burada bir asansörün mutlaka olması gerektiğini düşündük. Kendisini asansöre bindirerek ardından toprağa vereceğiz. Asansör de herkes tarafından kullanılamayacak. Belirli bir şifresi olacak. Biz çok sade bir mezar düşünüyoruz. Dinimiz de bu konuda gösterişe müsaade etmez. Allah uzun ömür versin elbette. Ama eğer benden önce vefat ederse bunu uygulayacağız. Bülent Hanım benim 27 yıldır en yakınımdaki insanlardan biri. Benim ailemden farksız. Eğer benden önce vefat ederse kendisi için 3 kişilik yer ayarladık” ifadelerini kullandı. 

Maliyeti 1,5 milyon lirayı bulacak

Mezarın maliyeti hakkında da bilgiler veren Siverek, “Bu konuda önemli bir bütçe ayrıldı. Sonuçta özel tasarım bir mezar olacağı için bütçesi de biraz kabarık olacak. Çeşitli sistemler ve şifrelerin de olması sebebiyle yaklaşık olarak 1,5 milyon lira civarında bir maliyet hesapladık. Mezarın derinliği ise 10 metre olarak planlandı. 10 metrelik derinliğe şifreli asansörle indirilecek” dedi. 

Yorumlar (0)