İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığı yapan 2 terörist yakalandı

İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı tespit edilen terör örgütü PKK/KCK üyesi 2 terörist Başakşehir’de yakalandı.

GÜNDEM 26.07.2023, 11:13
İstanbul'da sansasyonel eylem hazırlığı yapan 2 terörist yakalandı

İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul'da eylem hazırlığı yapan ve terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu tespit edilen 2 teröristin yakalandığı açıklandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada "İstanbul’da sansasyonel bir eylem hazırlığında oldukları yönünde bilgiler elde edilen PKK/KCK terör örgütü üyeleri; Fatıma Al Musa, Velat Jamo ve Sterk Evindar İstanbul İl Jandarma Komutanlığı terör ile mücadele ekiplerimiz tarafından Başakşehir ilçesinde yakalanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kadın teröristin savaşçı eğitimi aldığı öğrenildi

Fatıma Al Musa isimli PKK/KCK terör örgütü üyesinin; 2011’de Suriye/Racu bölgesinde PKK/KCK terör örgütüne katıldığı ve sırasıyla; Suriye’nin Kobani ile Kamışlı bölgelerinde silahlı faaliyet yürüttüğü, aynı yıl içerisinde 25 kişilik örgüt mensubuyla birlikte Irak’ın Kuzeyi Gara bölgesine geçtiği ayrıca 6 ay savaşçı eğitimi aldıktan sonra da Kandil bölgesine geçiş yaptığı tespit edildi.

Teröristin Kandil bölgesinde 5 yıl kadar faaliyet gösterdiği, sızma, operasyon, patlayıcı ve saldırı türü eğitimler aldığı, sonrasında ise sözde şehit Haki Karer kadro okulunda takım komutanı olarak görevlendirildiği anlaşıldı.

Sansasyonel eylem hazırlığı yapan teröristler yakayı ele verdi

Hakkari/Şemdinli bölgesinde faaliyetlerine devam eden kadın teröristin, bölgede TSK tarafından gerçekleştirilen yoğun savaş uçağı, SİHA ve İHA’ların hareketliliği sebebi ile tekrar Kandil bölgesine döndüğü, 2017 yılında ise Irak’ın Kuzeyinden Suriye/Afrin bölgesine, oradan da yasadışı şekilde İstanbul’a gelerek sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edildi.

Velat Jamo isimli PKK/KCK terör örgütü üyesinin ise Suriye Afrin Bölgesinde 2012-2013 yılları arasında terör örgütüne bağlı olan Heze Cevheri isimli yapılanma bünyesinde bir dönem sözde bölge sorumlusu olarak görevlendirildiği ve sonrasında İstanbul’a gelerek sansasyonel bir eylem arayışı içinde olduğuna dair bilgiler elde edildi.

Yorumlar (0)