İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki vaka düşüş oranı açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından son 2 hafta içerisinde İzmir ve İstanbul için yüzde 40, Ankara ve Bursa için ise yüzde 60’lık bir vaka düşüş oranı olduğu bilgisi paylaşıldı.

GÜNDEM 08.01.2021, 20:14 10.01.2021, 09:30
İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’daki vaka düşüş oranı açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir Valileri ve sağlık müdürleriyle yapmış olduğu toplantı sonrası sosyal medyadan bir paylaşım yaparak görüşmeye dair bilgilendirmede bulundu.

“Vaka sayıları düşüşte”

Fahrettin Koca, almış olduğu bilgiler neticesinde İzmir ve İstanbul’da vaka sayılarının yüzde 40, Bursa ve Ankara’da ise yüzde 60’a varan düşüş gösterdiğini kaydetti.

“2 hafta içinde @-60 arası vaka düşüşü oldu”

Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, “Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir Valilerimiz ve il sağlık müdürlerimizle ayrı ayrı görüşerek salgına ilişkin durum değerlendirmesi ve aşı çalışmalarında gelinen son aşamalar hakkında bilgilendirmede bulunduk. Son 14 günlük periyodda İzmir ve İstanbul’da vakaların @, Bursa ve Ankara’da ise yüzde 60’a yakın düştüğünü ifade edebiliriz.

“Artık en önemli gündemimiz aşı”

Yaptığımız toplantıda aşıların Acil Kullanım Onayı’nı takiben bütün adımlarını hızlıca yaşama geçirmek ve aşı lojistik planlamasına dair detayları ele alarak hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Bu zamanı güçlü bir aşılama programı fırsatına çevirmeliyiz. Artık en önemli gündemimiz aşıdır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)