Irak ve Hamas'tan Türkiye'ye taziye mesajı

Irak ve Gazze'den Elazığ ilinin Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sebebiyle taziye ve destek mesajları geldi.

GÜNDEM 26.01.2020, 07:59 26.01.2020, 08:06
Irak ve Hamas'tan Türkiye'ye taziye mesajı

Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak Dışişleri Bakanı Muhammed Ali el-Hakim'in mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nu telefonla arayarak başsağlığı dilediği bildirildi.

Irak Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Irak'ın, Türkiye hükümetinin ve halkının acılarını paylaştığı belirtildi.

Hamas'tan mesaj

Gazze'deki Hamas Hareketinden yapılan açıklamada ise, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mesajında Elazığ depreminde hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yaralananlar için acil şifa dileklerini sundu. 

İsmail Heniyye'nin, Türkiye'nin her türlü kötülükten korunması, istikrar ve güvenlik içinde olması için dua ettiği kaydedildi.

Mescid-i Aksa İmamı'ndan taziye mesajı

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Elazığ'daki deprem sebebiyle Türkiye'ye başsağlığı mesajı gönderdi.

Yayınlanan görüntülü taziye mesajında eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini yürüten Şeyh Sabri, Türkiye halkının Kudüs ve Filistin davasına verdiği desteği anımsatarak, "Aziz Türkiye'nin değerli halkı size, yaşanan deprem dolayısıyla en samimi duygularımla taziyelerimi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi.

6,8 büyüklüğündeki depremde yaralananlara da acil şifalar dileyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Allah'ın takdirine boyun eğmenin önemine değinerek doğal afetlere karşı gerekli önlemlerin alınmasının öneminin altını çizdi.

Yorumlar (0)