İmamoğlu: Yeni taksilerde ücret tarifesi farklı olacak

UKOME'de alınan kararla birlikte ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ile 322 dolmuşun taksiye dönüştürüleceği bildirilmişti. Taksiye dönüştürülecek dolmuşlar için Küçükçekmece'de düzenlenen kura çekiminde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dönüştürülmüş araçlarda ücret tarifesi farklı olacak. Yüzde 30'luk bir fark söz konusu. Bunlar, İstanbul'da aranan araçlar olacak." dedi.

GÜNDEM 17.03.2023, 18:47 Hakan Öksüz
İmamoğlu: Yeni taksilerde ücret tarifesi farklı olacak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksiye dönüştürülecek dolmuşlar için yapılan kura çekiminde konuştu. 

Küçükçekmece'de gerçekleştirilen kura çekiminde kürsüye çıkan İmamoğlu, "İhtiyaç fazlası dolmuşların taksiye dönüştürülmesi meselesi öncelikle 16 milyon İstanbullu için, daha sonra da şoförler için çok önemli. 16 milyon vatandaşı ilk sıraya koyarım." ifadelerini kullandı.

"Gelir gelmez zam yapmak zorundaydım"

Daha önce minibüsçü esnafın hakkının yedirilmemesi için elinden geleni yapacağını defalarca dile getirdiğini hatırlatan İmamoğlu, "Vatandaşın ve esnafın isteklerini karşılaştırıp makul bir yerde buluşturmak lazım. Böyle yapınca iki taraf da memnun oluyor. Minibüsçü esnaf, benim göreve geldiğim dönemden önce yaklaşık 2,5 yıl zam alamadı. Üstüne maliyetler de her geçen yıl arttı. Görevi alır almaz bu zammı vermeliydim." dedi.

Geçen yıl 30 Kasım'da yapılan UKOME toplantısında "1803 minibüsün taksiye dönüştürülmesi" için karar alındığını anımsatan İmamoğlu, "Başvuru sürecinde (16 Ocak-17 Şubat) araçlarını taksiye dönüştürmek isteyen 2 bin 623 kişi başvurdu. Bu başvurulardan 1342'si seçildi ve iş noter huzuruna geldi." diye konuştu.

"Ücret tarifesinde yüzde 30'luk fark olacak"

İstanbul'daki taksi sayısının, ihtiyacın çok altında kaldığını söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Dönüştürülmüş taksilerde ücret tarifesi farklı olacak. Yüzde 30'luk bir fark söz konusu olacak. Bunlar İstanbul'un aranan taksileri olacak. Engelli vatandaşlarımızı taşıyarak hayır duası alacaksınız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)