İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul'a "Hayır" dilekçesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, uzun süredir tartışılan "Kanal İstanbul" için itiraz dilekçesini teslim etti. 

GÜNDEM 14.07.2020, 16:23 14.07.2020, 16:32
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul'a "Hayır" dilekçesi!

"Kanal İstanbul" için itiraz dilekçesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verildi.

İmamoğlu, bugün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek söz konusu dilekçeyi sundu. 

İtiraz dilekçesini teslim etmesinin ardından konuşan İmamoğlu, hem 100.000'lik planlara olan itirazını tekrarladığını, hem de 1000'lik ve 5.000'lik planların yaklaşık 10 gündür askıda olduğunu, bunlara da itiraz ettiğini söyledi. 

İmamoğlu, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin itirazların henüz sonuçlanmadığını, mahkeme sürecinin bitmediğini belirtti.

Bilirkişilere ilişkin tayin talep edildiğini aktaran İmamoğlu, İstanbul'da bulunan bütün üniversitelere yazı gönderildiğini ancak bilimsel ayağın henüz bitmediğini ifade etti.

İmamoğlu, bu durumun kamu vicdanında kabul edilmediğini kaydetti. 

Kanal İstanbul için siyasi parti liderlerinden randevu talep edilmesine yönelik soru üzerine İmamoğlu, şu anda randevulara kim tarafından nasıl bir dönüş yapıldığını henüz bilmediğini söyledi.

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gereken bilgileri ilettiğini, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmesinin planlı olduğunu ve diğer liderlerden de geri dönüş aldığını ifade etti. 

Yorumlar (0)