İletişim Başkanlığı'ndan yabancı basına: Aynı hatayı yapmayın!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, CNN International, BBC ve New York Times'a "koronavirüs haberlerinde yanıltıcı şekilde Türkiye'den fotoğraflar kullanmalarını" eleştirdiği bir mektup yollayarak, "Ülkemizle hiçbir ilgisi olmayan haberlerde Türkiye'den fotoğraflar kullanması okuyucuları yanıltmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple gelecekte aynı hataları yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 14.03.2020, 14:32 14.03.2020, 14:39
İletişim Başkanlığı'ndan yabancı basına: Aynı hatayı yapmayın!

CNN International, BBC ve New York Times, ABD ve Avrupa'daki yeni tip koronavirüs (Covid-19) haberlerinde Türkiye'den fotoğraflar kullanarak bir algı operasyonu başlatmıştı. 

Bunun üzerine İletişim Başkanlığı Fahrettin Altun, CNN International, BBC ve New York Times'a "koronavirüs haberlerinde yanıltıcı şekilde Türkiye'den fotoğraflar kullanmalarını" eleştirdiği bir mektup yolladı.

Altun, koronavirüs salgını başladığından beri Türkiye'de 5 vakanın tespit edildiğine ve herhangi bir can kaybı yaşanmadığına dikkat çekti. 

Sağlık Bakanlığının yeni tip koronavirüs (Covid-19) vatandaşlara ulaşmadan önce sağlık çalışanlarının eğitilmesi, korunma yöntemleri ve salgın halinde hastanelerin ve tesislerin hazır duruma getirilmesi gibi konularda farkındalık yarattığını kaydeden Altun, konserlerin ertelendiğini, okulların geçici olarak tatil edildiğini ve birçok Avrupa ülkesiyle uçuşların da iptal edildiğini belirtti.

"Gelecekte aynı hataları yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz"

Altun, yabancı basına yolladığı mektupta, "COVID-19 salgını patlak verdiğinden bu yana Türkiye'nin gösterdiği güçlü performans ortadayken, ülkemizle hiçbir ilgisi olmayan haberlerde Türkiye'den fotoğraflar kullanması okuyucuları yanıltmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple gelecekte aynı hataları yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi. 

"O fotoğraflar kullanılmamalıydı"

Bunun üzerine New York Times, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a yanıt olarak gönderdiği mektupta, "Kesinlikle haklısınız, o fotoğraflar kullanılmamalıydı. Konuyla alakalı fotoğraf editörleri de bir yanlışlık yapılmış olduğunu kabul ettiler. Fotoğraf haberden kaldırıldı." ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)