İETT duyurdu: 700 şoför alımı yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşuna bağlı olan İETT, şoför alımı gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 22.03.2023, 17:45 23.03.2023, 17:42
İETT duyurdu: 700 şoför alımı yapılacak

İBB tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, nüfus oranıyla Avrupa'nın 23 ülkesinden daha büyük olan İstanbul'da, toplu ulaşımın ortalama yüzde 60'ının otobüsler vasıtasıyla sağlandığı aktarıldı. Bu kapsamda İETT, 700 şoför alımı gerçekleştirecek.

“Kadro güçlendirilmesi için çalışmalar başladı”

Dünyanın birçok bölgesinde ulaşımın farklı kurumlarca bağlı şekilde verildiğini, İETT'nin ise söz konusu hizmeti il genelinde büyük bir emek ve gayretle bir başına devam ettirdiğine dikkat çekilen açıklamada, "152 senelik köklü geçmişiyle ve İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı şekilde hizmet sağlayan kurumlardan bir tanesi olan İETT, çalışmalarını güçlendirmek adına yeni çalışma arkadaşlarını arasına katmayı planlıyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında 700 otobüs şoförü İETT kapsamında işe alınacak" denildi.

Başvuru için gereken şartlar

En az 1 senelik E sınıfı veya yeni D sınıfı sürücü belgesi bulunan adayların "kariyer.ibb.istanbul" internet sitesi üzerinden başvuruda bulunabileceği ifade edilirken, İETT tarafından son 3 sene içerisinde başlatılan ve mevcut durumda 115'e yükselen kadın şoför miktarını yükseltmek adına da özellikle kadın adayların başvuruda bulunmasının arzu edildiği belirtildi.

Yorumlar (0)