İçişleri Bakanı Soylu: 15 Temmuz’dan beri 8 bin mağara imha edildi

Terörle mücadele konusunda gelinen son aşamayı değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz’dan bugüne dek 8 bin, Eren operasyonları kapsamında ise 770 sığınak ve mağaranın imha edildiğini söyledi.

GÜNDEM 09.05.2021, 13:03 10.05.2021, 11:40
İçişleri Bakanı Soylu: 15 Temmuz’dan beri 8 bin mağara imha edildi

Kars’ta konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin iç ve sınır güvenliğinin sağlanması maksadıyla sınır içi ve sınır dışında yürütülen askeri operasyonların başarıyla sürdüğünü belirtti.

“6 terörist daha öldürüldü”

Mardin'e bağlı Nusaybin İlçesi kırsalında, geçtiğimiz gün 6 teröristin daha öldürüldüğünü kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir gün öncesinde ise güvenlik güçlerimiz, Tunceli'de 3 teröristin olduğunu belirledi. Operasyon için konumun netleşmesi beklendi. Bunlardan birinin turuncu kategoride ve bölge sorumlusu olduğunu biz biliyoruz. Güvenlik birimlerimizin başarılı operasyonuyla bunlarda etkisizleştirildi. Yine bir haberde Hakkâri’den geldi. Dün gece Hakkâri Alandüz’de 3 terörist öldürüldü.

15 ayrı bölgede Eren operasyonları

Eren operasyonlarının bir yenisi olan 15'inciyi ise Kars bölgesinde başlattıklarını belirten Bakan Soylu, 1071 askeri personelin yer aldığı Eren-1 operasyonunun 11 Ocak’da başlatıldığın hatırlattı.

Toplamda 15 bin 674 askeri personelle 15 ayrı bölgede Eren operasyonlarının sürdüğünü kaydeden Soylu, “Şimdiye dek Eren operasyonları kapsamında 6'sı turuncu, 3'ü kırmızı, 1'i gri kategoride ve 2'side sözde bölge yöneticisi düzeyinde olmak üzere10 terörist öldürüldü. Buna dün gecekileri de eklediğimizde toplam 40 teröristin etkisiz kılındığını söyleyebilirim. Burada ayrıca teröristlerle iş birliği içinde olan 75 kişide ele geçirildi. Şahadeti göze alan kahramanlarımız, ulaşılmakta dahi zorluk çekilen pek çok yere günlerce yürüyüp pusu atarak, operasyonlarını başarıyla gerçekleştiriyorlar. Allah tüm kahramanlarımızdan razı olsun. Eren operasyonları sırasında yine tuzaklanmış vaziyette 127 mayın EYP bulundu. Yaklaşık olarak 412 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi. Haricinde 138 silah, 45 bin 395 mühimmat ile 439 kilo da esrar ele geçirildi" dedi.


 

Yorumlar (0)