HDP'li vekil hakkında yakalama kararı

Etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist ile fotoğrafları medyaya yansıyan ve Meclis tarafından yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıktı.

GÜNDEM 24.03.2022, 18:47 25.03.2022, 09:23
HDP'li vekil hakkında yakalama kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki tahkikat çerçevesinde ifadesi alınması için çıkarılan davetiyeye yanıt vermeyen ve ikamet ettiği adreste bulunamayan HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel için harekete geçti.

Başsavcılık, 'terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla iki farklı dosyası bulunan şüpheli Güzel'e ilişkin sulh ceza hakimliği tarafından 'yakalama kararı' çıkarılmasını istedi.

İsteği yerinde gören hakimlik, şüpheli hakkında yakalama emri çıkardı.

Teröristle çekilen fotoğrafları medyaya yansımıştı

Adıyaman'da 2017 yılında PKK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyonda öldürülen teröristin cep telefonunun detaylı bir şekilde incelemesinde, Güzel ile fotoğraflarının yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Öldürülen terörist Volkan Bora'nın, Güzel ile PKK kampında kayda alınmış fotoğraflarının medyaya yansıması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ivedilikle harekete geçmiş ve fezleke hazırlandıktan sonra Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Meclis Genel Kurulu'nda, HDP'li Güzel hakkında hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılmasına dair iki rapor ele alınmış, gerçekleştirilen her iki oylamada da dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar alınmıştı.

Yorumlar (0)