HDP'li Güzel hakkında istenen ceza belli oldu

Dokunulmazlığının kaldırılmasının akabinde yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan Semra Güzel hakkında, 'silahlı terör örgütü mensubu olmak' suçundan 15 seneye dek hapis cezası talep edildi.

GÜNDEM 29.09.2022, 19:45 30.09.2022, 15:19
HDP'li Güzel hakkında istenen ceza belli oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara 22'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.

İddianamede, HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel'in, 'silahlı terör örgütü mensubu olmak' suçundan 7 sene 6 aydan 15 seneye dek hapisle cezalandırılması istendi.

Güzel'in, terör örgütü PKK'nın hedefini benimseyerek örgütün hiyerarşik yapısı içinde yer aldığının kaydedildiği iddianamede, bu suretle verilecek olan görevleri harfiyen yerine getirmeye hazır durumda olduğu, iradesini PKK iradesine terk ettiği belirtildi. 

2 Eylül'de yakalanmıştı

Adıyaman'da 2017 yılında PKK'ya yönelik operasyonda öldürülen terörist Volkan Bora'nın akıllı telefonunda, Semra Güzel ile fotoğraflarının yer alması üzerine Güzel hakkında tahkikat başlatılmıştı.

Tahkikat çerçevesinde, Güzel'in dokunulmazlığı Meclis tarafından kaldırılmıştı. 

İfadesi alınmak amacıyla çıkarılan davetiyeye yanıt vermeyen ve sistemdeki adresinde bulunamayan Semra Güzel hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Güzel, geçtiğimiz 2 Eylül'de, sahte kimlikle megakent İstanbul'dan Edirne'ye gittiği esnada yakalanmıştı.

Suçlamaları reddetmişti

İfadesinde suçlamaları reddeden Güzel, etkisiz hale getirilen terörist Bora'nın sözlüsü olduğunu, onu görmek amacıyla Habur Sınır Kapısı'nı geçtiğini ve Kandil'e gittiğini dile getirmişti. 

Terörist Bora ile iletişim kurmasına yardımcı olan H.D.'yi tanımadığını öne süren Güzel, bahse konu şahıs ile 25 defa telefonla konuştuğunu ortaya çıkaran HTS kayıtlarına ise açıklık getirememişti. 

Güzel'in, 'terör örgütü mensubu olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 22 sene 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i, Diyarbakır'da bulunan evinde sakladığı da tespit edilmişti.

Yorumlar (0)