"Gayri ihtiyari yumruğumu savurdum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramasına ilişkin soruşturmada 36 sanık için 28 yıla kadar varan hapis cezası talep edildi. Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün, "Olaylar sırasında Kılıçdaroğlu'nu görmedim ama yumruk ona denk geldi" dedi.

GÜNDEM 24.12.2019, 15:12
"Gayri ihtiyari yumruğumu savurdum"

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan şüpheli Osman Sarıgün'le birlikte 36 şüpheli yer aldı.

Yumruk atan Sarıgün'ün 3 yıl 10 aya kadar hapsi istendi

Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün "kamu görevlisini kasten yaralamak" ve "kamu görevlisine alenen hakaret" suçlarından 1 yıl 8 aydan 3 yıl 10 aya kadar hapsi talep edildi. Diğer şüphelilere ise 1 ay 15 gün ile 28 yıl 10 ay arasında değişen sürede hapis cezaları istendi. 

28 yıl 10 ay hapis cezası istenen sanıkların, "Suç işlemeye alenen tahrik kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, siyasi partilerin varisi olduğu veya kullanımında olduğu eşyaya zarar verme, kişinin yerine getirdiği kam görevi nedeniyle birden fazla kişi tarafından hürriyetinden yoksun bırakılma" suçlamasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

"Kılıçdaroğlu'na yönelik hiddetli bir ruh halindeydim"

Kılıçdaroğlu'nun sığındığı eve kalabalığın taş, sopa ve pet şişe attığı kaydedilen iddianamede, kalabalıktan bazı kişilerin eve girmek istediği, olayların devamında evin önünde "yakın o evi" sloganları atıldığı aktarıldı.

Şüpheli Osman Sarıgün’ün de ifadesinde, "Daha önceki açıklamalarında PKK ve PYD terör örgütlerinin terör örgütü olmadıklarını söylemesi nedeniyle Kılıçdaroğlu'na yönelik hiddetli bir ruh halindeydim. Kargaşada Kılıçdaroğlu'nun korumalarından birinin omzuma vurması üzerine gayri ihtiyari yumruğumu savurdum. Olaylar sırasında Kılıçdaroğlu'nu görmedim ama yumruk ona denk geldi" dediği belirtildi.

Yorumlar (0)