Gar katliamı sanığı için istenen ceza belli oldu

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda istenen cezalar belli oldu.

GÜNDEM 24.04.2024, 22:17 25.04.2024, 15:56 Buse Önder
Gar katliamı sanığı için istenen ceza belli oldu

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısına ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı. Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu sanık Erman Ekici hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Savcı, Erman Ekici'nin "Anayasal düzeni ihlal" suçundan bir, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan da 101 kez olmak üzere toplam 102 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Bu talep, 2016 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame doğrultusunda yapıldı.

6 bin 822 yıla kadar hapis istemi

Ankara Garı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin soruşturma sonucunda, 10 sanık, "Anayasal düzeni ihlal" suçundan birer, "101 kişiyi kasten öldürme" suçundan ise 101'er kez olmak üzere toplam 102'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca, Erman Ekici'ye "Örgüt yöneticiliği" suçundan 18 yıl hapis cezası verilmişti. Ancak Ekici firar etmişti ve hala yakalanamamıştı.

Davada yargılanan 16 sanık ile firari olan Erman Ekici hakkındaki ikinci dava ise "İnsanlığa karşı suç" ve "Kasten öldürme" suçlarından devam ediyor. Savcı, bu dava kapsamında da Ekici'nin toplam 6 bin 822 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

‘Dosyalar ayrılsın’ istemi

Savcı ayrıca, diğer sanıklar Abdülmubtalip Demir, Talha Güneş, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hacı Ali Durmaz ve Hüseyin Tunç için de "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isterken, firari sanıklar hakkındaki dosyanın ayrılmasını talep eden savcı, sanıklara savunma için süre verilmesini istedi.

Duruşma ertelendi

Duruşma boyunca tutuklu sanıkların cezaevinde bulundukları yerden video konferans ile bağlantı kurulurken, müşteki avukatları da duruşmayı izledi. Bazı siyasi parti ve sendika temsilcileri de duruşmayı takip etti. Savcının mütalaasının ardından sanıklara savunma için süre verilmesiyle duruşma 26 Haziran'a ertelendi.

Yorumlar (0)