FSM'deki çalışma kaç gün sürecek? Bakanlık açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, FSM (Fatih Sultan Mehmet) Köprüsü'nün askı halatlarının değiştirilmesi maksadıyla gerçekleştirilecek olan bakım ve onarım çalışmalarının 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacağını, faaliyetler sırasında köprünün trafiğe hiçbir şekilde tamamen kapatılmayacağını açıkladı.

GÜNDEM 26.08.2021, 18:58 27.08.2021, 19:09
FSM'deki çalışma kaç gün sürecek? Bakanlık açıkladı

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, FSM Köprüsü'nde yapılacak bakım ve onarım çalışmalarına dair bilgi verildi.

Buna göre, 1988'de işletmeye alınan ve ülkemizin en önemli projelerinden biri olan FSM Köprüsü, ülkenin en yoğun trafik aksının üstünde konumlanıyor.

Günlük ortalama trafiği yaklaşık 250 bin araç olan ve hizmete açıldığı seneden itibaren ağır taşıt trafiğinin büyük bölümünü taşıyan köprünün askı halatlarında, gereksinim duyulan bakım ve onarımların yapılması mecburiyeti doğdu.

"Çalışmalar esnasında trafik akışı hiçbir şekilde etkilenmeyecek"

Söz konusu açıklamada, yapılacak olan çalışmanın takvimi de paylaşıldı.

FSM Köprüsü'nün askı halatlarının değiştirilmesi çalışmalarının, ayda 5 gece olmak kaydıyla toplamda 75 günlük gece çalışmasıyla tamamlanacağı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Çalışmalar sırasında köprü trafiğe hiçbir şekilde tümüyle kapatılmayacak olup, yoğunluğun en az olduğu gece vakitlerinde gereksinim halinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri çerçevesinde yalnızca tek şerit kapatılarak, trafik akışı etkilenmeyecek şekilde yürütülecektir."



Yorumlar (0)