Fırat Kalkanı bölgesinde misilleme: 26 terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Dabık üs bölgesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına Mehmetçik tarafından karşılık verildi. Bölgedeki terörist hedeflerine yönelik gerçekleştirilen misilleme atışları sonucunda 26 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 06.10.2023, 09:08 06.10.2023, 10:04
Fırat Kalkanı bölgesinde misilleme: 26 terörist etkisiz hale getirildi

Dün akşam Suriye'de, PKK/ YPG terör örgütü tarafından TSK’nın üs bölgesine yönelik düzenlenen roketatarlı saldırıda 5 polis ve 3 askerimiz yaralandı. Söz konusu saldırının ardından TSK tarafından Suriye'nin kuzeyinde yer alan terörist hedeflerine yönelik hava harekatı gerçekleştirildi. Sorumlu teröristlerin de içinde olduğu 30 hedef imha edilirken, konuya ilişkin yapılan son açıklamada, misilleme atışlarında 26 teröristin de etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

TSK’ya çok namlulu roketatar saldırısı

Son günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sınır hattındaki terör hedeflerine yönelik düzenlenen başarılı operasyonlar devam ederken, dün akşam Suriye'nin PKK/YPG terör örgütü kontrolünde olan Tel Rıfat kırsalındaki Dabık bölgesinde bulunan TSK’nın üs bölgesine teröristler tarafından çok namlulu roketatar ile saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında üs bölgesinde bulunan 5 özel harekat polisi ve 3 asker yaralandı. Yaralı emniyet güçleri saldırının hemen ardından bölgeden tahliye edildi ve ambulanslarla Kilis ve Gaziantep’te bulunan hastanelere kaldırıldı.

Teröristlere ait 30 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Derik ve Cizire bölgelerindeki terörist hedeflerine yönelik gerçekleştirilen hava harekatında, sorumlu teröristlerin de içlerinde olduğu 30 hedefin imha edildiği açıklandı.

MSB açıklamasında şu ifadeleri kullanıldı: "PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye’nin kuzeyinden güvenlik güçlerimize ve halkımıza yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarını bertaraf etmek, hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Derik ve Cizire bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine yönelik 5 Ekim 2023 saat 23.00'da hava harekatları gerçekleştirilmiş, icra edilen hava harekatları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan depolama tesisi ve petrol kuyusu ile içerisinde sözde sorumlu düzeyde teröristlerin de olduğu değerlendirilen mağara, barınak, depo ve sığınaklardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir. İcra edilen harekatlar kapsamında azami oranda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda etkisiz hale getirilmiştir.

"Sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemler alındı"

Asil milletimizin bağrından yetişen Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte yıllarda olduğu gibi bugün de milletimizin ve ülkemizin beka ve güvenliği için terörle mücadele çalışmalarına tek bir terörist kalmayıncaya dek azim ve kararlılık ile devam edecektir. Bu harekat sırasında; masum sivil vatandaşların, dost unsurların, kültürel ve tarihi varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için tüm tedbirler alınmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

26 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde yer alan üs bölgesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından karşılık olarak verilen misilleme atışlarında 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde yer alan Dabık Üs Bölgesine dün gece saatlerinde teröristler tarafından saldırı ateşi düzenlendiği belirtildi. Teröristlerin hain saldırısına kahraman Mehmetçik tarafından "güçlü bir şekilde karşılık verdiği" vurgulanan açıklamada, "Bölgedeki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen misilleme atışlarında 26 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)