Fahrettin Koca: Mayıs ayına kadar 20 yaş üstü herkes aşılanacak

Fahrettin Koca, ülkemizde aşı hedefinin mayıs ayı sonuna kadar 52,5 milyon kişiye ulaşacağını açıkladı.

GÜNDEM 25.02.2021, 20:50 27.02.2021, 13:59
Fahrettin Koca: Mayıs ayına kadar 20 yaş üstü herkes aşılanacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının akabinde açıklamalarda bulundu.

Temin edilen ve edilmek aşamasında olan koronavirüs aşılarına ilişkin konuşan Bakan Koca, dünyada neredeyse aşı üretmekte olan tüm şirketlerle görüşme halinde olduklarını açıkladı.

Mayıs ayını işaret etti

Aşılamadaki başarıya vurgu yapan Koca, "Nisan ya da en geç mayıs ayında bu aşılama sürecini bitirmiş olmak, bizim için en önemli şey. Toplamda şu an nisan, en geç mayıs ayı bitimine kadar 105 milyon doz koronavirüs aşısına erişebileceğimizi biliyoruz." dedi.

Temin edilecek olan 105 milyon doz aşı ile 52 milyon yurttaşın aşılanabileceğini de ifade eden Fahrettin Koca, yurttaşlardan devlete güvenmelerini istedi.

"Mayıs ayı sonuna kadar 52 milyon kişi aşılanacak"

Bakan Koca'nın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Nisan ya da en geç mayıs ayında bu aşılama sürecini bitirmiş olmak, bizim için en önemli şey. Toplamda şu an nisan, en geç mayıs ayı bitimine kadar 105 milyon doz koronavirüs aşısına erişebileceğimizi biliyoruz. An itibarıyla net bir şekilde kesin olan, en geç mayıs ayı sonuna kadar olacağını tahmin ediyoruz. 52,5 milyon vatandaşımızın aşılanması anlamına geliyor bu. Bu sayı da zaten aşılanacak olan 20 yaş üstü vatandaşımızın sayısı. En geç mayıs ayına kadar süreci tamamlamak istiyoruz."

Yorumlar (0)