Evi işaretlenen Alevi: Aslolan insanlıktır!

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu mahallede duvara yazılan nefret ifadesi tepki çekti. Evin sahibi Bayram Şenal, "25 yıldır yaşadığım mahallede birkaç gündür diken üstündeyim. Aleviymiş Sünniymiş aslolan insanlıktır. Kim ya da kimler yaptıysa ayrışmaya izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

GÜNDEM 29.11.2019, 09:28
Evi işaretlenen Alevi: Aslolan insanlıktır!

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi’nde bir evin duvarına kırmızı boyayla "X" işareti yapıldığı ve "Defol Alevi" yazıldığı görüldü. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Evin sahibi 60 yaşındaki Bayram Şenal, başından geçen olayı anlattı. 

Şenal, 25 senedir aynı mahallede oturduğunu kaydetti. Bu mahallede çocuklarını büyüttüklerini aktaran Şenal, "Böylesine çirkin bir olayla daha önce hiç karşılaşmadık." diye konuştu.

"Husumetli olduğumuz herhangi biri yok"

Şenal, salı sabahı köpeğine mama vermek için saat 10 civarında kapının önüne çıktığında yazıyı gördüğünü belirterek, "Kırmızı sprey boya ile 'Defol Alevi' yazılmış ve çarpı işareti konulmuş. Hemen oğlumu aradım. Bana polise haber vermemi kendisinin de hemen geleceğini söyledi. Polisi ekipleri geldi, yazının fotoğraflarını çektiler. Daha sonra ise yanlarında getirdikleri siyah sprey boya ile yazıyı kapattılar. Husumetli olduğumuz herhangi biri yok." ifadelerini kullandı. 

"Ayrışmaya izin vermeyeceğiz"

Evinin tenha bir yerde olduğunu ve geceleri içki içmeye gelenlerin olduğunu aktaran Şenal, "Bu olay tedirginlik yarattı. 25 yıldır yaşadığım mahallede birkaç gündür diken üstündeyim. Bize ‘çocuk işi’ dediler. Hiçbir çocuk gece bu ıssız yere gelemez. Büyük insanlar bile korkuyor, tedirgin oluyor. Bize bu tedirginliği yaşatanların bulunmasını istiyoruz. Yeşil mahalle sakinleri olarak bizler mezhepsel konuşmaları yapmayı bile zulüm sayarız. Mahallede çarşıda bakkalda bile muhabbeti olmaz. Aleviymiş Sünniymiş aslolan insanlıktır. Kim ya da kimler yaptıysa ayrışmaya izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Alevilere yönelik çirkin saldırıya tepki gösteren Erdoğan, "Son günlerde bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor. Ülkemizi bölmek için. Türkiye'de bizim yönetim olarak böyle sorunumuz yoktur. Bu işaretleri koyanların güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. yakalandıklarında hesabı sorulacaktır." demişti. 

Bakan Gül: Gaziemir’deki o ev, hepimizin evidir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İzmir Gaziemir’de bir evin duvarına yazılan ayrımcı, provokatif ve çirkin ifade asla kabul edilemez. Dili, dini, mezhebi ne olursa olsun hiçbir vatandaşımız ötekileştirilemez. Gaziemir’deki o ev, benim evimdir, hepimizin evidir. Bu topraklar, tüm renkleriyle Türkiye’dir." ifadesini kullanmıştı.

Büyükataman: O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Akıllara daha önce bedeli kanla ödenmiş eski bir tezgâhı getirmektedir. Büyük Türk milleti gerekli dersleri çıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibidir. Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir." açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar (0)