Erdoğan’dan son dakika açıklaması: NATO kararlı bir duruş sergilemiyor

Ukrayna’da yaşanan hareketliliğe yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NATO’nun kararlı bir adım atması gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM 25.02.2022, 14:59 25.02.2022, 15:08
Erdoğan’dan son dakika açıklaması: NATO kararlı bir duruş sergilemiyor

Rusya’nın Ukrayna’nın Donbas bölgesine askeri müdahalede bulunmasının ikinci gününde önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“NATO’dan bugüne kadar beklediğimiz tavır oldukça net ve açık. Bu durum sıradan bir kınama ile geçiştirilmemeli. NATO’nun bu konuda daha kararlı davranıp daha net adımlar atması bekleniyor. Bu konuya ilişkin genel sekreterle yaptığımız bazı görüşmeler mevcut. NATO net davranıp kararlı bir adım atmalı. Ukrayna’da yer alan vatandaşlarımızın tahliye edilmesi için başkonsoluklar ve Büyükelçiliğimiz gerekli her türlü adımı atmaya hazır. Orada yer alan vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin Başkonsolosluklara ve Büyükelçiliklere başvuru yapması için daha önce de açıklamalarımız olmuştu. Güvenli olan bölgelerde tahliye yapılması planlanıyor.”

“AB ve Batı kararlı bir duruş sergilemiyor”

“Maalesef ki Batılı ülkeler ve Avrupa Birliği bu konuda kararlı bir duruş sergileyemediler. Avrupa birliği sürekli olarak Ukrayna’ya nasihat veriyor. Bunun dışında atılan bir adım var mı? Bugün gerçekleşecek NATO zirvesinde ne tür adımlar atmayı planlıyorsunuz bunu konuşacağız. Batı bu ana kadar sürekli olarak nasihat çekti ve buna devam ediyor.”

Yorumlar (0)