Erdoğan’dan iş dünyasına “Düşük faizle yatırım” çağrısı

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradan kamu bankalarına seslenerek, "Düşük faiz ile sizleri yatırım yapmaya davet ediyorum." dedi.

GÜNDEM 25.09.2022, 17:40
Erdoğan’dan iş dünyasına “Düşük faizle yatırım” çağrısı

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada birçok konuya değindi. Kamu bankalarına “Düşük faizle yatırım” çağrısında bulunan Erdoğan, çalışanların yemek ücreti ile ilgili de bir haber verdi.

“Düşük faizle yapacağınız yatırımlar birçok şeye vesile olacaktır”

Kamu bankalarına seslenen Erdoğan, “Ben şu an da buradan sizlere haber veriyorum. Söylüyorum ki, karşımda yatırımcılar olacak. Sizlere çağrıda bulunuyorum. Gelin, öncelikli kamu bankaları olacak şekilde düşük faiz üzerinden sizler yatırıma yapın. Çünkü, düşük faiz ile almış olduğunuz krediyle gerçekleştireceğiniz yatırımlar birçok şeye vesile olacaktır. İstihdamı oluşturacak, ihracat ile üretimi artıracak ve cari artışı da lehimize çevirecektir.” dedi.

Yemek ücreti için çalışanlara ve iş verenlere müjdeli haber

Milyonlarca iş verenin ve çalışanların yakından takip ettiği yemek kartı ücretleri ile ilgili müjdeli haber veren Erdoğan, "İTO'ya hazır gelmişken iş insanlarımıza müjdeleri vermemekte olmaz. Her mensubumuzu yakından ilgilendiren personellere verilen yemek ödemelerinin vergi istisna rakamları ile alakalıdır. Temmuz ayından başlayarak çalışanlara verilen yemek ödemesini 34 liradan 51 liraya arttırdık. Sene sonunda tekrar değerleme rakamlarına göre bu oranı yeniden belirleyeceğiz. Yemek ödemeleri noktasında, lokanta, restoran ve yemek kartı kullanma mecburiyetini ortadan kaldırıyoruz. Bundan sonra personellere nakden verilen yemek tutarları da vergi indirimi kapsamına girecektir. Bu şekilde personellere daha fazla seçenek sunulmuş olacak." açıklamasını yaptı.

“Enflasyonda tek haneli rakamları göreceğiz”

Yüksek enflasyon rakamlarına değinen Erdoğan, "Hiç istemediğimiz düzeylere ulaşan enflasyon konusunda da inşallah önümüzdeki şubat ayından başlayarak ilk olarak makul seviyeye indireceğiz. Sonraki senelerde de enflasyonu olması gereken rakamlara getireceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)