Erdoğan Ukrayna'ya gidiyor

BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Gutuerres'in, 18 Ağustos tarihinde Ukrayna'nın Lviv şehrinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği, 20 Ağustos tarihinde ise İstanbul'da bulunan Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyarette bulunacağı duyuruldu.

GÜNDEM 16.08.2022, 20:24
Erdoğan Ukrayna'ya gidiyor

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük olarak yaptığı basın brifinginde, Antonio Guterrres'in Volodimir Zelenskiy'nin daveti üzerine Lviv şehrine gideceğini ifade etti.

Guterres'in Lviv'de Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Zelenskiy ile üçlü bir görüşme gerçekleştireceğini kaydeden Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin 19 Ağustos tarihinde Odessa şehrine geçeceğini dile getirdi.

Dujarric, Guterres'in Erdoğan'ın daveti üzerine Ukrayna ziyaretinin akabinde 20 Ağustos Cumartesi günü Ukrayna tahılının sevk edilmesi için megakent İstanbul'da kurulan Müşterek Koordinasyon Merkezi'ni ziyarette bulunacağını söyledi.


(Guterres)

İmzalar İstanbul'da atılmıştı

Bütün dünyanın merakla beklediği tahıl koridoru hususunda taraflar, 22 Temmuz 2022'de bir araya gelmişti. Erdoğan'ın himayesinde, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında tahıl koridoru için imzalar atılmıştı. Tahıl koridoru anlaşmasında Erdoğan'ın ısrarının ve kolaylaştırıcılığının, bu aşamanın her sürecinde hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapılmıştı.

Yorumlar (0)