Erdoğan, Twitter'ın sayacını da bozdu!

Twitter'ın Erdoğan hazımsızlığı sayacının bozulmasına neden oldu. Kaçak elektrik kullanıcılarına ait sayaçlar gibi Twitter'ın sayacı da zaman aktıkça geriye doğru işledi.

GÜNDEM 07.02.2021, 09:01 08.02.2021, 09:34
Erdoğan, Twitter'ın sayacını da bozdu!

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'yu istifaya çağıranlarla ilgili "Yürekleri yetse, 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilk cevap CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan, ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan gelmişti.

CHP yöneticilerinin vurgusu sonrası Twitter'da oluşturulan #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi 50 bini göremezken, yaklaşık 2 saat sonra açılan #ErdoğanınYanındayız etiketi 3 milyona doğru yol alırken sayaçlar bir anda tersine doğru işlemeye başladı.

10 dakikada "istifa" etiketinin tamamı kadar paylaşım!

1 milyon bandını geçtiğinde dünya çapında Twitter trendi olan #ErdoğanınYanındayız etiketiyle her 10 dakikada ortalama 50 bin paylaşım yapıldı. Bir anlamda #Cumhurbaşkanıİstifa tweetlerinin tamamı, her 10 dakikada Erdoğan'a gelen destek paylaşımlarını bile geçemedi. Twitter'ın manipülasyonu "en çok gelişen trendler" sayfasına da yansıdı. Sayfada saatler önce 2 milyon 374 bin görünen paylaşım sayısı, etiket gündemden düşürülürken 2 milyonun altına indirildi.

Önce sayacı gizleyerek arka planda düşürdü

Saatlerce #ErdoğanınYanındayız etiketinin sayacını gizleyen Twitter, saatler 18.00'i gösterdiğinde sayacı tersine çalıştırdı ve 2 milyon 520 bin olan paylaşım sayısını sürekli düşürmeye başladı.

4 saatte 500.000 paylaşımı eksilten Twitter, en sonunda #ErdoğanınYanındayız etiketini hem Türkiye hem de dünya gündeminden düşürdü.

İşte farklı saat dilimlerinde ekran görüntüsü alınan #ErdoğanınYanındayız etiketinin zaman geçtikçe artması gerekirken azalan Tweet sayıları:

Saat 17.58 - 2 milyon 510 bin
Saat 18.15 - 2 milyon 470 bin
Saat 18.36 - 2 milyon 410 bin
Saat 19.04 - 2 milyon 350 bin
Saat 21.06 - 2 milyon 190 bin
Saat 22.06 - 2 milyon 90 bin
Saat 22.34 - 1 milyon 970 bin

Bir takım medyada öfke nöbeti

Erdoğan'ın "Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı İstifa' diyecekler" açıklaması sonrası başlatılan #Cumhurbaşkanıİstifa kampanyası, daha çok paylaşım yapılması için "bir takım medya" tarafından desteklendi.

Ancak bir takım medyanın destek vererek Twitter gündeminde birinci sıraya yerleştirdiği #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi, kısa süre içinde #ErdoğanınYanındayız etiketiyle ikinci sıraya itildi.

Erdoğan'a destek paylaşımları 1 milyonu geçtiğinde bir takım medya, "#Cumhurbaşkanıİstifa restine troller yetmedi, bakanlardan da destek geldi" yönünde haberler yaptı.

Erdoğan'a destek veren milyonlarca insana "AKP'nin paralı trolleri" diyerek seçmene hakaret eden bir takım medya, şu isimlerin de #ErdoğanınYanındayız paylaşımında bulunduğunu yazdı:

1. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
2. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
3. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
4. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
5. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Twitter'ın manipülasyonuna uğramamış olması durumunda, zamana bağlı olarak artış grafiği dikkate alındığında 5 milyon dolaylarında görülebilecek sayaçtan 5 bakanın paylaşımı çıkıldığında geriye 4 milyon 999 bin 995 kalıyor.

Yorumlar (0)